RTÜK, HDP'nin çeşitli kanallar hakkındaki şikayetlerini haklı bulmadı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çeşitli kanallar hakkında dilekçeler veren Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) şikayetlerini haklı bulmadı.

Haberler 24.03.2021 - 01:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RTÜKten yaplan açklamaya göre, RTÜK son yapt toplantsnda, HDPnin ikayet dilekçelerini gündemine ald.

ikayete konu televizyonlarn yaynlarn inceleyen Üst Kurul uzmanlar, HDPnin taleplerini yerinde görmeyerek herhangi bir müeyyide uygulanmamas yönünde görü bildirdi.

YAYINDA HERHANG BR YASA HLAL OLMADIINA KARAR VERLD

Üst Kurula 16 farkl dilekçe ile bavuran HDP, Habertürk, CNN Türk, ATV ve A Haberin yaynlarn ikayet etti.

HDPnin ikayet dilekçeleri üzerine kurulda önce gazeteci Nedim enerin konuk olarak katld Veyis Atein sunduu Habertürk Gündem program ele alnd. RTÜK, Nedim enerin yaynda HDPnin Türkiyede bir kaos yaratma peinde olduunu belirtmesi ve içerde ayaklanma çars yapmaya çalyorlar ifadelerini yasa ihlali gören HDPnin görüüne katlmad.

HDPnin dilekçesinde, Habertürte yaynlanan Türkiyenin Nabz programnda konuk gazeteci Metin Özkann HDP milletvekillerinin Gazi Meclisi tehdit ettii iddias da yer ald. Üst Kurul, ilgili uzman raporu dorultusunda hareket ederek yaynda herhangi bir yasa ihlali olmadna karar verdi.

RTÜK, Para Gündem programnda siyaset bilimci Prof. Dr. Mehmet ahinin HDP yöneticileriyle alakal olarak savunulamayacak derecede suça batmlar benzeri ifadeleri hakkndaki bavuruyu da reddetti.

HDPNN A HABER YAYINLARINI KAYET DE HAKLI GÖRÜLMED

RTÜKte masadaki dier bir dosya, A Haberin Memleket Meselesi programna ilikin oldu. Yaynda kullanlan HDP il binasnda PKK sna kuak bandn ikayet eden HDP dilekçesi hakl görülmeyerek kanal hakknda yaptrma gerek olmadna karar verildi.

A Haber sunucusu Erkan Tann canl yaynda HDPnin terör sevicilerden bir topluluk olduunu belirterek, HDP, Türkiye Cumhuriyeti devletinin dümandr ve HDP istikrar bozup kaos peinde sözleri ile Ajans Hafta Sonu programnda AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitan Bugün HDP milletvekilleri, Kandilden terörist bandan talimat alyorlar ve TBMMde uygulamaya çalyorlar ifadeleri de RTÜKe ikayet edildi.

HDP, ATV Ana Haberde ekrana getirilen MHP Genel Bakan Yardmcs Yaar Yldrmn Demirta, 53 kiinin ölümüne sebep olmu sözlerinin HDP eski e genel bakan Selahattin Demirtaa hakaret olduunu iddia etti.

Bütün yayn kopyalarn ayrntl olarak inceleyen Üst Kurul, sonuç olarak ikayet edilen söz konusu yaynlar, ifade özürlüünün bir gerei olarak basn özgürlüü kapsamnda deerlendirdi.

RTÜK, ikayet dilekçelerinde yer alan yayn ilkesi ihlali iddialarnn tamamn 6112 sayl Kanun kapsamnda oy çokluuyla reddetti.

Ana Sayfaya Git