Sakaryada bir benzin istasyonunda yaşanan yangın paniği herkesi şoka soktu. LPG dolumu için benzin istasyonuna giren araç, aniden alev alınca yaşanan panik sonrasında itfaiye ekipleri çağrıldı. Kısa sürede istasyona varan ekipler; yanmaya başlayan aracı büyük bir felaket olmadan söndürdü. Neyse ki bomba gibi patlamaya hazır benzin istasyonunda korkulan olmadı araç yangını söndürüldü
Sakaryada bir akaryakıt istasyonunda, otomobile LPG dolumu yapıldığı sırada henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Dolum yapılan otomobil bir anda alevler içinde kalırken ismi öğrenilemeyen sürücü kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başardı. Yangının büyümesi sonucu dolum noktasına sıçrayan alevler, mahalleliye korkulu dakikalar yaşattı.
çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, alevlerin istasyonun tamamına sıçramaması için büyük çaba harcadı. Ekiplerin zamanında müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken otomobil kullanılmaz hale geldi.
Sakarya, Türkiyenin bir ili ve en kalabalık yirmi ikinci şehri. 2014 itibarıyla 932.706 nüfusa sahiptir. 16 ilçesi vardır.[2] Marmara Bölgesinin çatalca-Kocaeli Bölümünde yer alır.
Sakaryanın kuzeyinde Karadeniz, batısında Kocaeli, Bursa, doğusunda Düzce ve güneyinde de Bolu ile Bilecik bulunmaktadır.Sakarya Nehri, Sakaryanın Karasu ilçesinde Karadenize dökülür.
Sakaryada ekonomisinde tarımın önemli bir yeri vardır. Hendek, Karasu ve Kocaali ilçelerinde fındık yetiştiriciliği mevcuttur.[3]Ayrıca mısır tarımı da yapılmaktadır. Sakaryada sanayi son zamanlarda gelişmeye başlamıştır. Son yıllarda kurulan sanayi kuruluşları bu sanayileşmeyi daha da artırmıştır. Sakarya, bir milyona yaklaşan toplam nüfusuyla İstanbul, Bursa, Kocaeli veBalıkesirin ardından Marmara Bölgesinin en büyük beşinci şehridir.
Sakarya ili adını; aşağı havzasında bulunduğu, topraklarında Karadenize dökülen ve il topraklarını G-K doğrultusunda ortadan ikiye bölerek kat eden Sakarya Nehrinden alır. Sakarya Nehrinin ise adını nereden aldığına ilişkin bilgiler Frigler dönemine değin uzanmaktadır. Sakarya adının nereden geldiği ile ilgili görüşler şunlardır[4]:
Eskişehir çifteler ilçesinin 3 km GD yönünde antik Sangia şehri bulunuyordu. Buradaki kaynaktan çıkan sular önce küçük bir göl haline gelir, sonra akışa geçerek Sakarya Nehrinin kaynağını oluştururlar. Bu antik kentin adının nehre verildiği düşünülmektedir.
MÖ 7. yüzyıla kadar bölgeye hakim olan Frigler kutsal saydıkları nehir tanrıları Sangari adını vermişler. Frig ana tanrıçası Kibelenin kocası olan Atisi doğuran Sakarya Nehrinin kızı Nanadır. Bu isim önce Sangarios, sonra ise saldırgan manasına gelen Zakhariona dönüşmüştür. Başka bir rivayet MÖ 3. ve MS 4. yüzyılları arası yöreye hakim olan Bitinya kraliçesi Sangariusun adının verildiği şeklindedir. Sakar Dede adında bir ermiş nehir üzerindeki köprüden geçerken parasız olması sebebiyle hakarete uğrar ve geçirilmez. Keramet gösterir, dua eder, nehrin yönünü değiştirir. Nehre bugün Erenler ilçe sınırlarında türbesi olan bu Sakar Dedenin adı verilir.