Sakarya'da büyükbaş hayvan hırsızlığı

Sakarya'da büyükbaş hayvan hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklandı.

Haberler 29.01.2025 - 10:01 Son Güncelleme : 29.01.2025 - 10:01

Sakaryada büyükbaş hayvan hırsızlığı

Karapürçek ilçesi Mesudiye Mahallesinde hayvancılık yapan M.Knin (76), bölgede otlayan 14 büyükbaş hayvanı farklı tarihlerde çalındı.

Olayla ilgili İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timleri (JASAT), kamera kayıtları ve Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) üzerinden araştırma başlattı.

İncelemeler ve araştırmalar neticesinde, hayvanların Kocaelinin Gebze ilçesinde İ.Gye satıldığı tespit edildi.

çalınan hayvanları mandırada bulan ve bu hayvanlardan birinin çalındıktan sonra doğum yaptığını tespit eden ekipler, toplam 14 büyükbaş hayvanı sahibine teslim etti.

Olaya ilişkin gözaltına alınan ve çeşitli suçlarda kayıtları bulunan B.T, U.G, M.G, E.G, R.G, R.G ve Ş.G. jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe, suç işlemek amaçlı örgüt kurmak ve nitelikli hırsızlık suçlarından tutuklandı.

Ana Sayfaya Git