Sendikal üye artmalı

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Üyelerimizden aldığımız güçle yeni ufuklara, yeni zirvelere daha emin adımlarla yürüyoruz. Sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyor, Türkiye Yüzyılı'nın emekçilerin yüzyılı olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler 31.07.2023 - 12:39 Son Güncelleme : 31.07.2023 - 22:45

Arslan, yaptığı yazılı açıklamayla çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca paylaşılan işçi sendikalarına ait temmuz ayı üye istatistiklerini değerlendirdi.

HAK-İŞin işçilerin takdirini ve güvenini kazanmaya, bütün zorluklara rağmen istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini belirten Arslan, şöyle devam etti:

Sendikalarımız üye sayılarını artırarak yoluna daha güçlü bir şekilde devam ediyor. Bu dönemde Hizmet-İş Sendikamız Türkiyenin ve iş kolunun en büyük sendikası, Öz Sağlık-İş Sendikamız ise Türkiyenin üçüncü büyük sendikası ve iş kolunun lideri olmuştur. HAK-İŞe üye yedi sendikamız bulundukları iş kollarında lider olmuştur. HAK-İŞ ve üye sendikaları, örgütlenmede yaşanan zorluklara rağmen büyüklüğünden ve gücünden hiçbir şey kaybetmeden mücadelesine devam etmektedir.

İstatistiklere göre, 16 milyon 413 bin 359 işçinin yüzde 14,76sına denk gelen 2 milyon 421 bin 940ının sendika üyeliğinin bulunduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

Bu tablo bize daha büyük sorumluluk yüklemekte ve yapacak daha çok işimiz olduğunu göstermektedir. Üyelerimizden aldığımız güçle yeni ufuklara, yeni zirvelere daha emin adımlarla yürüyoruz. Sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyor, Türkiye Yüzyılının emekçilerin yüzyılı olmasını diliyoruz.

Ana Sayfaya Git