Silahlı drona "en hafif tamburalı bombaatar" entegre edilecek

Türkiye savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen silahlı dron Songar'a, sınıfının en hafif 6'lı tamburalı bombaatarı entegre edilecek.

Haberler 28.10.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

REPKON Defence ve Asisguard arasında SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarında iş birliği protokolü imzalandı.

Buna göre, REPKON Savunma Sistemleri üretimi, muadilleri arasında sınıfının en hafif 6lı tamburalı bombaatarı (RDS40-MGL), Asisguardın silahlı dronu Songara entegre edilecek.

Asisguard Genel Müdürü Barış Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı dronla çıktıkları serüvenin devam ettiğini söyledi.

Songarın yurt dışı pazarlarda önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Düzgün, kullanıcıların drona farklı faydalı yükler eklenmesi konusunda talepler geldiğini bildirdi. Düzgün, şöyle konuştu:

Bombaatar bunlarda biri. Daha önce bombaatarlı bir yapımız var ama müşteriden mühimmat sayısının artırılmasına yönelik talep alınca REPKON Defencein 6lı tamburalı bombaatarın dronumuza entegrasyonuna başladık. Aslında son aşamadayız. Sözleşme, bütün işler tamamlandıktan sonra yapıldı. Bir atış demomuz pek yakında olacak. Bunu ihracat bazında ilerletmek istiyoruz. 1 ay içinde test atışımızı tamamlamayı öngörüyoruz.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ENVANTERİNDE

REPKON Defence Genel Müdür Yardımcısı Uğur Cem Gürpınar da fuarda tamburalı ve otomatik bombaatar ürünlerini sergilediklerini söyledi.

Tamburalı bombaatarın sınıfının en hafifi olması dolayısıyla ilgi gördüğünü vurgulayan Gürpınar, bu özelliği, kabiliyetlerini ispat etmiş bir diğer Türk savunma sanayisi firmasıyla birleştirdiklerini belirtti.

Songara bombaatarı entegre ederek hem yurt içi hem de yurt dışı talepleri karşılayacaklarını anlatan Gürpınar, Tamburalı bombaatarımız şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılıyor. Aynı zamanda ihracat için yoğun talep var. Rakiplerine göre hafif olması, namlusunun çelikten mamul olması ürünümüzü öne çıkartıyor. dedi.

Ana Sayfaya Git