Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı

Sinan Ateş davasında savcı mütalaası açıklandı. Savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un 'müşterek fail' olarak yer aldığını belirterek bu kişilerin Ateş'i 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13'er yıldan 20'şer yıla kadar hapsini istedi. Detaylar şu şekilde...

Haberler 19.07.2024 - 10:13 Son Güncelleme : 19.07.2024 - 10:13

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateşin öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında görülen davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurtun müşterek fail olarak yer aldığını belirterek bu kişilerin Ateşi tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurta yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 13er yıldan 20şer yıla kadar hapsini istedi.Özyağcının ayrıca ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Doğukan çep, Tolgahan Demirbaş hakkında suça azmettiren olarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Davada 3 sanığın da beraati istendi. Duruşmanın 30 Eylül 2024 tarihine ertelendiği aktarıldı.

Ana Sayfaya Git