Sır kayıp çözüldü

Diyarbakır'da 4 aydır "kayıp başvurusu" yapılan Cevat Demir'in Mersin'de cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. 14 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 11.06.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 4 aydr hakknda kayp bavurusu yaplan Cevak Demirin Mersinde öldürüldüü tespit edildi. Cinayetle ilgili 14 üpheli gözaltna alnd. Demirin sr kayb, babas Kemal demirin katld televizyon programndaki anlatmlar üzerine Cinayet Bürosu ekiplerinin, aydnlatt belirlendi.

4 AY ÖNCE KAYIP HBARI

Diyarbakrda ailesi tarafndan 14 ubatta kayp müracaat yaplan ve son olarak Mersine gittii belirlenen ki çocuk babas Cevat Demirin, cinayete kurban gittii ortaya çkt.

Alnan bilgiye göre, kayp olunun bulunmas için baba Kemal Demir, bir televizyon kanalna çkt. Gerçein Peinde programna katlan baba Demir, yardm çarsnda bulundu.

BABA TELEVZYONA çIKTI

Son olarak Demirin Mersine gittii yönünde alnan bilgi üzerine, Mersin Emniyet Müdürlüü Asayi ubesi Cinayet Bürosu özel ekip oluturarak, olay aratrmaya balad.

Polis ekipleri, televizyon programna katlan ve Demir ile balants olduu tespit edilen baz kiilerin ifadelerine bavurdu. Alnan ifadeler dorultusunda ekipler, çok sayda adreste de arama yapt.

ÖZEL EKBN ARATIRMASI

Soruturma kapsamnda Demirin yaknlarndan alnan kan örnekleri üzerinden de DNA eletirmesi yapld.

Demirin hayatta olduuna dair bir bulguya rastlanmamas üzerine soruturmay derinletiren polis ekipleri, 3 ilde operasyon gerçekletirdi.

14 K GÖZALTINA ALINDI

Bu operasyonlarda üpheliler M., .B, E.E, M., R.G, T.D, S.Y, P.S, C.E, C.G, C.A, .K, M.A. ve H.B. gözaltna alnd. Zanllardan M., .B, E.E, M., R.G, T.D. ve .K, emniyetteki sorgusunda, suçlarn itiraf ettiler.

Cevat Demiri silahla öldürüp cesedini Toroslar ilçesi çopurlu-çivi çukuru mevkisindeki bo bir araziye gömdüklerini itiraf etmeleri üzerine, bu bölgede ceset aramas yapld.

TOROSLARA CESED GÖMMÜLER

Demirin cesedine ulald. Cesedin tehis edilmesi üzerine cenaze ailesi tarafndan Diyarbakra getirelerek, topraa verildi.

Polisin iki ay süren takibi sonucu sr perdesi aralanan Cevat demir cinayetini ilediklerini sorgularnda itiraf eden M., .B, E.E, M., R.G, T.D. ve .K, polisteki ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan Adliyeye sevk edildi. Dier kiiler ise serbest brakld. Korkunç cinayetin alacak-verecek meselesi yüzünden ilendii örenildi.

Ana Sayfaya Git