Şırnak Balveren son dakika hain saldırı! 2 şehit haberi yürekleri dağladı

PKK Şırnak'ta son dakika askeriyeye yönelik hain bir saldırı düzenledi. Şırnak'ta askeri üs bölgesine düzenlenen saldırı sonrasında 2 askerin şehit olduğu 3 askerin de yaralandığ açıklandı. Peki ya Şırnak'ta hain saldırı da şehit düşen askerlerin isimleri açılandı mı?

Haberler 09.06.2017 - 19:09 Son Güncelleme : 09.06.2017 - 19:24

PKK rnakta son dakika askeriyeye yönelik hain bir saldr düzenledi. rnakta askeri üs bölgesine düzenlenen saldr sonrasnda 2 askerin ehit olduu 3 askerin de yaraland açkland. Peki ya rnakta hain saldr da ehit düen askerlerin isimleri açland m?

rnakn Balveren beldesinde Milli Karakolu üs bölgesine PKKl teröristler tarafndan uzun namlulu silahlarla saldr düzenlendi.Güvenlik güçlerinin de karlk vermesiyle çatma çkt. çatmada 2 asker ehit oldu, 3 asker yaraland. Yarallar, rnak Devlet Hastanesine kaldrlarak, tedavi altna alnd.

ATAK HELKOPTERLER HAVALANDI

çatmann ardndan çok sayda güvenlik görevlisinin sevk edildii bölgede geni kapsaml operasyon balatld. Atak helikopterlerin hava destei verdii operasyon sürüyor.

MAYISTA DA SALDIRI GRM OLMUTU

rnakn Uludere lçesi Nezirkna üs bölgesine PKKl teröristler tarafndan ate açld. Güvenlik güçlerinin annda karlk vermesiyle çkan çatmada bir terörist öldürüldü.

DHAnn haberine göre Uludere lçesi krsal alannda bulunan Nezirkna üs bölgesinde güvenlik güçlerine, akam saatlerinde bir grup PKKl terörist tarafndan saldr giriiminde bulundu. Üs bögesindeki güvenlik güçlerinin de karlk vermesi üzerine çkan çatmada, bir terörist etkisiz hale getirildi.

rnak Valilii tarafndan çatma ile ilgili yaplan yazl açklamada, limiz Uludere ilçesi Nezirkna üs bölgesinde saldrda bulunan Bölücü Terör Örgütü mensuplarna kar yaplan atlarda bir Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Bölgede operasyonlar kararllkla devam etmektedir denildi.

TSK AçIKLAMA YAPTI

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), rnak Uluderede terörist unsurlarnca uzun namlulu silahlarla gerçekletirilen saldrda bir askerin yaralandn, saldrnn ardndan çkan çatmada bir teröristin etkisiz hale getirildiini açklad.

TSKdan yaplan açklamada, 15 Mays 2017 tarihinde saat 16.30 sularnda rnak ili Uludere ilçesi Nezirkrna Tepe bölgesinde bulunan 48inci Hudut Tugay Komutanl unsurlarna bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan uzun namlulu silahlarla saldrda bulunulduu, tanksavar silah ile yaplan at sonrasnda bir askerin hafif ekilde yaraland belirtildi. Yaral askerin tedavi maksadyla derhal hastaneye sevk edildii, hayati tehlikesinin bulunmad ifade edildi. Açklamada, Müteakiben çkan çatmada bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmitir. Meydana gelen olayda yaralanan kahraman silah arkadamza acil ifalar dileriz denildi.

Ana Sayfaya Git