Siyah çelenk bıraktılar!

Diyarbakır anneleri oturma eyleminin 500'üncü gününde HDP önüne siyah çelenk bıraktı

Haberler 15.01.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklar için tuttuklar evlat nöbetinin 500üncü gününde, HDP l Bakanl binas önüne siyah çelenk koydu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi devam ediyor.

Aileler, eylemin 500üncü gününde HDP il binas önüne, üzerinde Evlatlarmz HDPden istiyoruz ve birlikçi HDP yazl siyah çelenk brakt.

Aileler ellerinde Türk bayraklaryla Kürt, Türk kardetir, HDP kalletir, Kahrolsun HDP sloganlar att.

ANALAR, BABALAR KARARLILIKLA ZAFERLERE MZA ATACAK

2 yl önce 17 yanda daa kaçrlan olu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayegül Biçer, gazetecilere yapt açklamada, 500 gündür HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan aileleri görmezden geldikleri gerekçesiyle HDP, CHP ve Y Partiye eletiride bulundu.

Bir aaç için dünyalar ykarken, bizim evlatlarmzn aaç kadar deeri yok muydu? diyen Biçer, öyle konutu:

Emin olsunlar 500 gün deil, 500 bin yl geçse de PKK ve HDPnin isimlerini yeryüzünden silmeden anneler ve babalar bu mücadeleyi sonlandrmayacak. Davamz sadece evlatlarmz deil, vatanmz ve bayramz için de mücadele edeceiz. Bunu iyi bilin ki bu analar, babalar kararllkla zaferlere imza atacak.

HDP EVLATLARIMIZI BZDEN ALDI, CERMZ YAKTI

Daa kaçrlan olu Yusuf için oturma eylemini sürdüren baba Celil Begda ise eylemin ilk gününden bu yana kendilerini yalnz brakmayan basn mensuplarna teekkür etti.

500 gündür buradayz. Benim için 500 gün deil 50 yl oldu. ifadelerini kullanan Begda, unlar kaydetti:

HDP evlatlarmz bizden ald, yetmedi cierimizi yakt. Bütün aileleri perian ettiler. Olumun montu ve kimlii bu binadan çkt. Ona ramen inkar ettiler. Hastalk, yamur, çamur demeden evlatlarmzn peindeyiz, kazanacaz. Evlatlarmz bu zalimlerin elinden aldk. Diyarbakr halkna sesleniyorum, evlatlarnza sahip çkn. Bizim evimiz ykld, sizin eviniz yklmasn.

Ana Sayfaya Git