çivrilde soba zehirlenmesi haberi! Yavaş yavaş lodos fırtınasının hakim almaya başladığı Kayseri Kocasinanda çok feci bir soba zehirlenmesi haberi duyuldu. Kayseri çivrilde yaşayan sobayı yakıp uykuya dalan 2 çocuk annesi 43 yaşındaki Havva Efe, gözleri görmeyen ve felçli olan annesi 75 yaşındaki Döndü Aslan, feci şekilde sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Döndü Aslan ve Havva Efenin soba yanan odada uyudukları öğrenildi
Olay, merkez Kocasinan ilçesi çevril Mahallesinde meydana geldi. Eşinden ayrı yaşayan ve 2 çocuk annesi 43 yaşındaki Havva Efe, gözleri görmeyen ve felçli olan annesi 75 yaşındaki Döndü Aslan ile dün gece sobaya kömür koyduktan sonra uykkuya daldı. Anne- kız sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.
Öğlen saatlerinde anne ve kızının dışarı çıkmaması üzerine merak eden komşuları, kapıyı kırarak içeri girdiklerinde Havva Efe ve Döndü Aslanı yataklarında ölü buldu.
Kayseri, Türkiyenin bir ili ve en kalabalık 15. şehridir. 2014 yılı itibarı ile 1.322.376 nüfusa sahiptir. Akkışla, Bünyan, Develi, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı, Talas, Özvatan, Felahiye ve Yeşilhisar olmak üzere 16 ilçeden oluşmaktadır. Ankara ve Konyadan sonra İç Anadolunun üçüncü büyük kenti ve sanayi merkezidir.nin Orta Kızılırmak Bölümünde, Erciyes Dağının eteklerinde modern bir il. Kuzey ve kuzeybatıda Yozgat, Kuzey ve kuzeydoğuda Sivas, doğuda Kahramanmaraş, güneyde Adana, güneybatıda Niğde, batıda ise Nevşehir illeriyle çevrilidir. 3456 ve 3659 doğu boylamları ile 37 45 ve 38 18 kuzey enlemleri arasında yer alır. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri (eski Mazaka, Kaisareia), klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgededir. Kızılırmakın güneyinde bulunan bu bölge, Tuz Gölü nden Fırat nehrine kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Bu nedenle her çağda tüm ulusların ilgisini çekmiş ve pek çok uygarlıkların beşiği olmuştur. Kayseri, M.Ö. 4000 ile M.S. 2000 olmak üzere 6000 yıllık bir tarihe sahiptir. M.Ö. 2000 yıllarında Anadoluya gelenHititler, Kayseriye 22 km uzaklıkta bulunan Kültepe (Kaniş) şehrini kurmuşlardır. Kültepe, Kayseri ovasının en büyük şehri ve Anadolunun en büyük höyüklerinden biridir. Kültepenin hemen yanında yer alan Karumda (Pazarşehir) yapılan kazılarda bu döneme ait çivi yazısı ile çeşitli yazılı tabletler bulunmuş ve bu tabletlerden Asurlu tüccarlarla Hititli yerliler arasındaki ticari ilişkilere ait bilgiler elde edilmiştir. Kültepe, M.Ö. 4000 yılından Roma devri sonuna kadar devamlı olarak yerleşme görmüştür
Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekibi anne ve kızının öldüğünü belirledi, jandarma olay yeri incelemesinin ardından cenazeleri otopsi yapılmak üzere Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırdı.