Sözcü gazetesi operasyonunda şok tutuklama talepleri

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli hakkında son dakika tutuklama talebi ile yargı açıldı.

Haberler 26.05.2017 - 21:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli hakknda son dakika tutuklama talebi ile yarg açld.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan çalayandaki stanbul Adalet sarayna sevk edilen, Ulu, Olgun ve Yücekalelinin savclktaki sorgular tamamland. Üç üpheli tutuklanmalar talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliine sevk edildi.

Olayn geçmii

stanbul Cumhuriyet Basavcl Basn Suçlar Bürosunca, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalanlarna yönelik FETÖye üye olmamakla birlikte örgüt adna suç iledikleri iddiasyla yürütülen soruturma kapsamnda, muhabir Gökmen Ulu ile gazetenin internet sitesinin müdürü Mediha Olgun, geçen hafta sonu gözaltna alnarak emniyete götürülmütü.

Hakknda gözalt karar bulunan gazetenin mali iler müdürü Yonca Yücekalelinin de savcla teslim olmasnn ardndan hakknda gözalt ilemi uygulanarak emniyete gönderilmiti. Gazetenin sahibi i adam Burak Akbayn ise yurtdnda olduu belirtilmiti.

Ana Sayfaya Git