Suç çetesi çökertildi

Batman'da silahlı suç örgütüne yönelik operasyonda 14 zanlı yakalandı

Haberler 30.12.2021 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda silahl suç örgütüne yönelik operasyonda 14 üpheli gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünce uyuturucu ticaretiyle toplum sal ve toplumsal huzura zarar veren ve bu yolla haksz kazanç elde edenlere yönelik balatlan çalmalarda, M.S.A, C.A, R.K, .I, M..M, O.K, A.S, N.I, .G, E.K, .A. ve A.Knin silahl suç örgütü üyesi olduunun tespiti üzerine soruturmann geniletildii bildirildi.

SUç ÖRGÜTÜ OLUTURULMU

üphelilerin çar Mahallesinde kiraladklar ofise, polis basknlarna önlem için demir mazgall kap taktrd, ofisin içi ve çevresini kayt altna alan kapal devre kamera yerletirdii, çevre illerden temin ettikleri uyuturucular bamllara sattklar, uyuturucu satndan dolay husumet yaadklar kiilere yönelik bombal ve silahl eylemler gerçekletirdiklerinin saptand belirtilen açklamada, uyuturucu satcl yapt belirlenenlerin takibe alnd kaydedildi.

Açklamada, teknik ve fiziki takip sonucu satclarn bir merkezden yönetildii ve uyuturucu satcl dnda farkl olaylara da kartnn belirlendii ifade edildi.

Silahl suç örgütü mensuplarnn uyuturucu veya uyarc madde ticareti yapma veya salama, genel güvenliin kasten tehlikeye sokulmas, yama, 6136 sayl kanuna muhalefet, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi, kasten yaralama, tehdit, ateli silah kullanmak suretiyle mala zarar verme, kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarn iledikleri, soruturma sürecinde 29 olaya kartnn tespit edildii belirtilen açklamada, u bilgiler paylald:

EBEKE çÖKERTLD

Suç örgütü eleba ve üyeleri ile örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardm ve yataklk yapan 23 üpheliden 7sinin halen cezaevinde olduu anlald. 16 zanlnn yakalanmas için üphelilere ait ikamet ve i yerlerine yönelik dün e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarnda örgüt eleba M.S.A. ve örgüt yöneticilerinin de olduu 14 üpheli gözaltna alnd. Soruturma sürecinde ve operasyonda üphelilere ait ev ve i yerlerindeki aramalarda, 3 parça tesirli el yapm bomba, çok sayda el yapm patlayc yapmnda kullanlan malzeme, 13 ruhsatsz tabanca, 129 mermi, 2 balta, 2 pala, ucuna neter ve çivi taklm sopa, sata hazr 72 parça metamfetamin, 9 parça sentetik madde, 3 parça esrar, 77 uyuturucu nitelikte hap, 4 hassas terazi ele geçirildi.

SUç ÖRGÜTÜNÜN PKK LE BALANTISI ARATIRILIYOR

Batman Valisi Hulusi ahin, operasyona ilikin l Emniyet Müdürlüünde gazetecilere yapt açklamada, uyuturucu satclyla urat tespit edilen yapnn büyük bir suç örgütü olduunun anlaldn söyledi.

Tespit edilen 23 üpheliden 7sinin baka suçlardan cezaevinde olduunun belirlendiini belirten ahin, 14 zanlnn yakalandn kaydetti.

Bu silahl suç örgütünün bata uyuturucu temin etmek ve ticaretini yapmak üzere gasptan tehdit ve yamaya, antaj ve benzeri pek çok suçun içinde olduunu tespit ettik. diyen ahin, zanllarn el yapm bomba kullanmak suretiyle genel güvenlii kasten tehlikeye sokma, kasten yaralama, kiiyi hürriyetinden yoksun brakmak gibi pek çok suçun faili olduunu bildirdi.

Vali ahin, silahl suç örgütünün terör örgütü PKK ile balantsnn da aratrldn ifade ederek, Örgüt balantsnn olduunu düünüyoruz. Özellikle suç örgütü liderinin kardeinin bir süre örgütte kaldn daha sonra örgütten ayrlp ehre döndüünü, örgüt üyeliinden bir süre tutuklu kaldn da biliyoruz. Bu husustaki soruturmamz da derinleerek devam ediyor. dedi.

Ana Sayfaya Git