Tahliye çıkmadı

Diyarbakır'da HDP'li yöneticilerin yargılanmasına başlandı

Haberler 13.01.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen operasyonda gözaltna alnarak, tutuklanan HDP l Bakan Zeyyat Ceylan ve parti yöneticisi Hülya Alökmen Uyankn yarglanmasna baland.

Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya Ceylan ve Uyank, tutuklu bulunduklar cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemiyle (SEGBS) katlrken, avukatlar salonda hazr bulundu.

Cumhuriyet savcs hazrlad mütalaasnda, Ceylan ve Uyankn tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Sanklar Ceylan ve Uyank, üzerine isnat edilen suçlamalar reddederek, tahliye talebinde bulundu.

Avukatlar da müvekkillerinin suçsuz olduunu iddia ederek, tahliyelerini istedi.

Savunmalarn ardndan mahkeme, Ceylan ve Uyankn tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

STENEN CEZA

ddianamede, HDP l Bakan Zeyyat Ceylan ve parti yöneticisi Hülya Alökmen Uyank hakknda, silahl terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 8,5 yldan 20 yla kadar hapis ve mahkumiyetleri halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesine karar verilmesi talep ediliyor.

Diyarbakrda terör soruturmas kapsamnda 22 Ekim 2020de HDP il binasnda polis ekiplerince arama yaplm, çok sayda örgütsel doküman, dijital malzemeler, toplatma karar bulunan çok sayda kitap, dergi ve gazete, terör örgütü elebann resminin bulunduu poster, resim ve tiört, terör örgütü YPG/PKKnn flamasnn olduu bez parçalar ele geçirilmi, gözaltna alnan Ceylan ve Uyank, 30 Ekim 2020de silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git