Teslim olan PKK'lıların açıklamaları ve ifadeleri kan dondurdu

Siirt'te teslim olan 2 PKK'lı teröristin verdiği ifadeler adeta kan dondurdu. PKK terör örgütüe katıldıktan sonra pişmanlıklarından bahseden örgüt mensupları, kaçmaya fırsat bulamadıklarını ve ilk fırsatta da ifade ettiler. PKK içindeki durumdan bahseden mensupların yaptığı açıklamalar gündeme damgasını vurdu

Haberler 19.06.2017 - 15:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte teslim olan 2 PKKl teröristin verdii ifadeler adeta kan dondurdu. PKK terör örgütüe katldktan sonra pimanlklarndan bahseden örgüt mensuplar, kaçmaya frsat bulamadklarn ve ilk frsatta da ifade ettiler. PKK içindeki durumdan bahseden mensuplarn yapt açklamalar gündeme damgasn vurdu

Siirt 3üncü Komando Tugay, rnak çakrsöüt Jandarma Komando Tugay, Siirt l Jandarma Komutanl ve güvenlik korucularnn katlm ile Pervari ilçesi Herekol danda yürütülen ehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01 operasyonunda teslim olan 6 terör örgütü mensubundan 2sinin daha teslim olma an ve konumalarnn yer ald görüntüler ortaya çkt.

Teslim olan PKKllardan biri, 1 Austos 2011 tarihde Siirt Eruh bölgesinde örgüte katldn, katldktan bir hafta geçmeden Eruh krsalnda yaralandn, tedavi için Suriyeye gönderildiini ve tedaviden sonra yeniden Siirt krsalna geldiini belirtirek, Katlmm bile isteksiz olmutu. Daha önce birkaç kere kaçmay düünmütüm ancak frsat bulamadm. Burada güvenlik güçleri Teslim ol çarsnda bulundu bizde bu frsat bulmu iken teslim oldukdedi.

ÖRGÜTE AMCAMIN KIZI VASITASI LE KATILDIM

Teröristlerden kod ad evger olan ise, 22 Austos 2015 tarihinde PKKya katldn, katldktan sonra Besta derelerde 25 günlük eitim gördüünü, ondan sonra Kel Mehmet dalar bölgesine gönderildiini belirterek, Bahar aylarnda Herekol bölgesine gönderildim. Örgüte katlmm amcamn kz aracl ile gerçekleti. Katldktan birkaç gün sonra piman oldum ve kaçmak istedim ama bir türlü frsat bulamadm. Güvenlik güçleri Herekol bölgesinde operasyon yapt ve teslim oldukdiye konutu.

Teslim olan teröristlerin yer göstermeleri sonucu içerisinde silah, mühimmat ve yaam malzemesi olan 2 snak ve 7 maara tespit edilerek kullanlamaz hale getirildi.

Kaynak:DHA

Ana Sayfaya Git