Teslim olun çağrısı

Diyarbakır anneleri evlatlarına "Teslim ol" çağrısında bulundu

Haberler 12.11.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 436nc gününe girdi.

Anne Esmer Koç, Hakkarinin emdinli ilçesinden 7 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan kz Zübeyde Koç için oturma eylemine katldn, evladna kavumak istediini belirtti.

2013te kaçrlan kzn her yerde aradn anlatan Koç, Anneler olarak, 1 yl akn süredir HDPnin önünde eylem yapyoruz. Kzm Zübeyde için buradaym. Kzmdan isteim, beni görüyorsan, duyuyorsan gel devlete teslim ol. Oras senin yerin deil. Seni kandrp kaçrdlar. Biz PKKy istemiyoruz. dedi.

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbetine devam eden Süleyman Aydn da eylemlerinde kararl olduklarn vurgulad.

Bir yldan fazla süredir halkn çocuklarn çalan partinin önünde olduklarn belirten Aydn, Bir tek HDP milletvekili ailelere sahip çkmad. Biz çocuklar daa göndermiyoruz dediler fakat çocuklarmzn kayd HDPde çkt. HDP kendi suçunu örtbas etmesin. Artk HDPnin iç yüzünü bütün Türkiye görsün. diye konutu.

Evladna seslenen Aydn, Olum güvenlik güçlerine teslim ol, bu hasretlik bitsin artk. ifadesini kulland.

- Destek ziyaretleri sürüyor

Milli Birlik ve Kardelik Federasyonu Bakan Ahmet Kabaday ve yönetim kurulu üyeleri anneleri ziyaret ederek desteklerini iletti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti snrlar içerisinde yaayan herkesi kucaklayan bir oluum olduklarn belirten Kabaday, Bugün Diyarbakrda anneleri ziyarete ve destek olmaya geldik. çünkü Diyarbakr anneleri doru bir i yapyor. Aylardr bu kapda bekliyorlar ve imdiye kadar yaklak 20 evlad teröristlerin elinden kurtardlar. Bundan sonra da çounu kurtaracaklarna inanyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git