Başkent Ankarada çok sayıda polisin katılımı ile helikopterlerli birliklerinde katıldığı asayiş denetim uygulaması gerçekleştirildi. Ankara genelinde binlerce polisin katılımı ile gerçekleştirilen asayiş uygulaması havadan karadan devam ediyor
Ankara Emniyeti, Asayiş Şube Müdürlüğü koordinasyonunda artan terör olaylarına karşı 91 noktada helikopter destekli genel asayiş uygulaması yaptı. Uygulamada araçlar ve içerisindeki kişiler didik didik arandı.
Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulamaya TOMA ve polishelikopterleri de destek verdi. Toplam 427 ekip, 3 bin 250 personelin katıldığı uygulama, şehir genelinde 91 noktada ve 25 ilçede gerçekleştirildi. Saat 21.00 ile 24.00 arasında gerçekleşen uygulamada ekiplerin yoğunlaştığı noktalar Mamak ve Altındağ ilçeleri oldu. çevik kuvvet ekiplerinin de hazır bulunduğu uygulamada durdurulan araçlar ve içindekiler didik didik arandı. Uygulamada yapılan kimlik sorgulamalarında aranması çıkan şahıslar da gözaltına alındı
Ankara, Türkiyenin bir ili, başkenti ve en kalabalık ikinci şehri. Nüfusu 2015 itibarıyla 5.270.575 kişidir. Coğrafi olarak Türkiyenin merkezine yakın bir konumda bulunur ve Batı Karadeniz Bölgesinde kalan kuzey kesimleri hariç, büyük bölümü İç Anadolu Bölgesinde yer alır. Yüz ölçümü olarak ülkenin üçüncü büyük ilidir. Etrafı Bolu, çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray,Konya ve Eskişehir illeri ile çevrilidir.
Ankaranın başkent ilan edilmesinin ardından (13 Ekim 1923) şehir hızla gelişmiş ve günümüzde Türkiyenin ikinci en kalabalık ili olmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarında ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ilin topraklarının yarısı hl tarım amaçlı kullanılmaktadır. Ekonomik etkinlik büyük oranda ticaret ve sanayiye dayalıdır. Tarım ve hayvancılığın ağırlığı ise giderek azalmaktadır. Ankara ve civarındaki gerek kamu sektörü gerek özel sektör yatırımları, başka illerden büyük bir nüfus göçünü teşvik etmiştir. Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze, nüfusu ülke nüfusunun iki katı hızda artmıştır. Nüfusun yaklaşık dörtte üçü hizmet sektörü olarak tanımlanabilecek memuriyet, ulaşım, haberleşme ve ticaret benzeri işlerde, dörtte biri sanayide, %2si ise tarım alanında çalışır. Sanayi, özellikle tekstil, gıda ve inşaat sektörlerinde yoğunlaşmıştır. Günümüzde ise en çok savunma, metal ve motor sektörlerinde yatırım yapılmaktadır. Türkiyenin en çok sayıda üniversiteye sahip ili olan Ankarada ayrıca, üniversite diplomalı kişi oranı ülke ortalamasının iki katıdır. Bu eğitimli nüfus, teknoloji ağırlıklı yatırımların gereksinim duyduğu iş gücünü oluşturur. Ankaradan otoyollar, demir yolu ve hava yoluyla Türkiyenin diğer şehirlerine ulaşılır.
Bilinen tarihi en az 10 bin yıl öncesine, Eski Taş çağına ulaşan Ankara, tarih öncesinden günümüze dek pek çok medeniyeti barındırmıştır. Hititler, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Galatlar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti, il topraklarını kontrolleri altında tutmuştur. Tektosagların ve Türkiye Cumhuriyetinin başkenti olan Ankara şehri ve Frigyalıların başkenti Gordion, il sınırları içinde yer alır. Yıldırım Bayezidin Timurlenke yenik düştüğü Ankara Muharebesi çubukyakınlarında ve Kurtuluş Savaşının dönüm noktası olan Sakarya Muharebesi Polatlı yakınlarında yapılmıştır.
İlin Batı Karadeniz Bölgesinde yer alan kuzey kesimleri haricindeki büyük kısmı İç Anadolu Bölgesinde yer alır ve kara ikliminesahiptir. Şehirler dışındaki il topraklarının büyük kısmı tahıl tarlalarıyla kaplı platolardan oluşur. İlin çeşitli yerlerindeki doğal güzellikler korumaya alınmış, dinlenme ve eğlence amaçlı kullanıma sunulmuştur. İlin adını taşıyan tavşanı, keçisi ve kedisi dünya çapında bilinir, armudu, çiğdemi, yerel yemeklerden Ankara tavası ve Kızılcahamam ve Beypazarının maden suyu ise ülke çapında tanınır.