Ümraniye'de mahalle camisine gelen çocuklar oyunlarla Kur'an öğreniyor

Ümraniye#39;de bir caminin düzenlediği yaz kursunda çocuklar, etkinlik ve oyunlar eşliğinde Kur#39;an-ı Kerim eğitimi alıyor.

Haberler 31.07.2023 - 09:45 Son Güncelleme : 31.07.2023 - 09:45

Ümraniyede bir caminin düzenlediği yaz kursunda çocuklar, etkinlik ve oyunlar eşliğinde Kuran-ı Kerim eğitimi alıyor.

???????Topağacı Mahallesinde bulunan Molla Hüsrev Camiinde Kuran-ı Kerimi öğretmek için bazı etkinlikler yapılıyor.

Bu kapsamda, camideki 6 haftalık yaz Kuran kursunun 4. haftasında şenlik düzenlendi.

Şenliğe katılan İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün müfredatıyla camilerde ve Kuran kurslarında yaz kursu eğitimleri verildiğini söyledi.

Tatil ve eğlence dönemi olarak görülen yaz mevsiminde Kuran eğitimi vermenin zorluklarını anlatan Çelik, Bizler Kuran-ı Kerimi sevdirerek bu eğitimlere devam ediyoruz. Hocalarımız Kuran-ı Kerim eğitimi, din hizmetleri, temel dini bilgiler, Peygamber (sav) hayatı ve bunun yanında sosyal etkinliklerle çocuklarımıza sevgiyle, bıktırmadan ve usandırmadan eğitim veriyorlar. Molla Hüsrev Camiinde de oku-okut-sevdir parolasıyla yola çıktılar, bu çocuklarımıza Kuran-ı Kerimi sevdirdiler. diye konuştu.

Müftü Çelik, Ümraniyede yaklaşık 10 bin çocuğun camilerde ve Kuran kurslarında yaz eğitimi aldığını kaydetti.

- Yavrularımız vesilesiyle camilerimizde güller açtı

Molla Hüsrev Camii İmam Hatibi Osman Korkmaz ise görev yaptığı camide 5-18 yaş arası 100den fazla çocuğun Kuran eğitimi aldığını belirtti.

Kuran öğrenmek için gelen çocukların caminin üst katında oluşturulan gençlik merkezinde masa tenisi ve langırt gibi oyunlarla eğlenebildiklerini aktaran Korkmaz, şunları kaydetti:

Bize 6 hafta boyunca emanet edilen evlatlarımızın eğlenerek, severek yaz Kuran kursundan bir şeyler alması için gayret ediyoruz. Ümraniye Molla Hüsrev Camii olarak burada bir yaz Kuran kursu şenliği de düzenliyoruz. Nasreddin Hoca, İbiş karakteri yavrularımızı eğlendirecek, eğlendirirken öğretecekler. Bu vesileyle o küçük yaştaki o güzel kalplerinde cami çok hoş bir yer olarak kalacak inşallah. Yaz Kuran kursuna gelen yavrularımız vesilesiyle zaten camilerimizde güller açtı. Adeta gül koktu. Onlar mutlu, biz mutluyuz.

- Her sene gelmeye devam edeceğim

Altıncı sınıf öğrencisi Ahmet Enes Yıldız da 4 yıldır bu caminin yaz kursuna geldiğini ifade ederek, burada tecvitli güzel Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiğini anlattı.

Camide Kuran öğretme dışında oyunlar, kahvaltı, gezi programı gibi etkinlikler yapıldığını, hocaların çeşitli ödüller verdiğini dile getiren Yıldız, İlk sene geldiğimde cami boştu, faaliyetler yapılmıyordu. Sadece Kuran öğretiliyordu. İkinci sene gitmeyi düşünmedim ama Osman Hoca ile tanıştığımda o bana camide yapılan faaliyetleri gösterdi. Ben de o kadar beğendim ki 4 senedir geliyorum ve her sene gelmeye devam edeceğim. şeklinde konuştu.

Ana Sayfaya Git