Uzman Çavuşu şehit eden o haine ağırlaştırılmış müebbet ve 113 yıl hapis

Diyarbakır’da Jandarma karakoluna roketatarlı saldırıda bulunarak bir askeri şehit edip, 7’inisi yaralayan terörist Emrulah Oruç iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 113 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Sanık Agit Seyitoğlu ise 6 yıl 9 ay hapisle cezalandırılarak hakkında adli kontrol kararı verildi. Şehit Uzman çavuştan geriye yürek burkan bu aile fotoğrafı kalmıştı.

Haberler 10.06.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki Özekli Jandarma Karakol Komutanlna roketatarl saldr düzenleyerek 3 çocuk babas Uzman çavu Fatih Gökeni ehit ettii gerekçesiyle yarglanan terörist Emrullah Oruç ile Agit Seyitolunun yarglanmasna Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Sank Seyitolu suç tarihinde DSKnin Kocaköy ubesinde çaltn belirterek, Özekli karakol yaknnda telefon sinyal bilgisinin çkmasnn normal olduunu belirterek, Evliyim, sigortal çalyorum, beraatm istiyorum dedi. Sank Emrullah Oruç da kimseyi öldürmediini söyledi.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRSTN ÜZERNDEK BLG NOTU ELE VERD

Öldürülen baka bir teröristin üzerinde ele geçen dokümanlarda Emrullah Oruçun örgüte kendi el yazsyla yazd rapor bulundu. Bu raporda, Sur ve Balar ilçesindeki çukur ve hendek çatmalarna katld, yüklü miktarda cephane yakalatt, örgütün ehir saldrlarn organize eden sözde YPS içinde faaliyet yürüttüü bilgisi yer ald.

Sank Agit Seyitolu ile ilgili de ele geçen dokümanda, kendisine örgüt tarafndan bir kalanikof ile Glock suikast tabancas verildii belirtilerek, Bu arkada yerel birlik düzeyinde çalma yürütür. Alandaki arkadalarla (teröristler) sürekli iliki içindedir. Askeri eylemlere katlma potansiyeli vardr. stihbarat ve keif çalmas için uygundur bilgisi yer alyor.

Mahkeme, Özekli karakoluna üç ayr noktadan saldr düzenlendiini, karakolun misafirhanesinden çkp mevzilenmek isteyen Uzman çavu Fatih Gökçenin atlan bomba ve youn ate sonucu ehit olduunu belirtti. Olayda 7 güvenlik görevlisinin de yaraland kaydedildi.

UZMAN çAVUU EHT EDP KAçTILAR

Saldr sonrasnda be teröristin sivil araçla olay yerinden kaçt ve kaçarken köyün içindeki evleri rastgele taradklarn belirten mahkeme, teröristlerin bu saldr sonrasnda Irakn kuzeyindeki sözde karargah ile telsiz görümelerinde karakolda beklenmedik bir savunma ile karlatklar, korucularn da dahil olmasyla eylemin baarsz olduu için geri çekilmek zorunda kaldklar bilgisini verdikleri, bu ekilde saldrya katlan teröristlerin tespit edildiini vurgulad.

K KEZ AIRLATIRILMI MÜEBBET

Teröristlerin tel örgüleri aarak karakol içine szma giriiminde bulunarak çok sayda askeri ehit etmeyi planladklarn belirten mahkeme, kuledeki nöbetçinin saldry fark etmesi ve olayn gündüz gerçeklemi olmas nedeniyle teröristlerin kaçtn kaydetti. Mahkeme, bu basknda bacandan yaralanan terörist Emrullah Oruçu Uzman çavu Fatih Gökeni ehit ettii için Kiiyi yerine getirdii kamu görevinden dolay öldürmek, devletin birliini ve bütünlüünü bozmak suçlarndan iki kez arlatrlm müebbet ve 113 yl 6 ay hapisle cezalandrp hükmen tutukluluk halinin devamn kararlatrd. Mahkeme dier san ise 6 yl 9 ay hapisle cezalandrp hakkndaki karar kesinleinceye kadar adli kontrol karar uygulanmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git