Vergi adı altında haraç kesiyorlar!

Diyarbakır merkezli 5 ilde jandarmanın eş zamanlı operasyonuyla yakalanan, aralarında müteahhit ve memurların da bulunduğu şüphelilerin, bölgedeki belediyelerin ihalelerine giren bazı müteahhitlerden "vergi" adı altında para topladıkları iddia edildi

Haberler 01.12.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezli 5 ilde PKKya yönelik düzenlenen e zamanl operasyonda, aralarnda 2 memur ve 1 müteahhittin de bulunduu 12 üpheli gözaltna alnd. üphelilerin bölgedeki belediyelerin ihalelerine giren müteahhitlerden vergi ad altnda para topladklar tespit edildi.

VERG ADIYLA HARAç ALIYORLAR

Diyarbakr l Jandarma Komutanl ekipleri, terör örgütü PKKnn eylem ve faaliyetlerinin deifre edilmesine yönelik çalma balatt. Bu kapsamda harekete geçen ekipler, terör örgütü PKK/KCKya üye olduklar, örgütün verdii talimatlar dorultusunda hareket ettikleri, örgüte para, silah ve malzeme temini ettikleri tespit edilen 12 üphelinin yakalanmasna yönelik Diyarbakr merkezli stanbul, Bingöl, Sakarya ve Mersinde e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarnda 2 memur, mühendis ve müteahhittin de bulunduu S.Y., M.K., K.K., M.N.S., H.T., .H.E., T.S., S.T., E.Y., M.ç. N.. ve R.E. gözaltna alnd. üphelilerin adreslerinde yaplan aramada Kalanikof piyade tüfei ve çok sayda örgütsel dokuman ele geçirildi.

BR MÜTEAHHT K MEMUR DA

Operasyonda terör örgütü PKKy destekleyen belediyelerin ihalelerini alma karlnda terör örgütüne finans saladklar, üphelilerin bir bölümünün 2014 ylnda Kayseride Kalanikof tüfeiyle yakalanmalarndan dolay silah kaçakçl suçundan haklarndan ilem yapld, bu olayn silah kaçakçl olmayp terör örgütünün sivil yaplanmasnn Diyarbakrda evlerinde sakladklar silahlar, eylem yapmak için bat ilerine sevk ederken yakalandklar ve bölgedeki belediyelerin ihalelerine giren müteahhitlerden vergi ad altnda para topladklar tespit edildi.

Operasyonda ele geçirilen Kalanikof silahn ise bir kadnn saklad ahrdan gizlice eteinin altna brakt srada jandarma ekiplerinin dikkati sayesinde yakaland örenildi. Gözaltna alnan üpheliler, jandarmadaki sorgularnn ardndan adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git