(Video) MİT’ten nokta operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YBŞ’nin sözde tugay sorumlusu olarak faaliyet yürüten “Darav Gevda” kod adlı Bedirhan Abi’yi, Irak/Sincar bölgesinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Haberler 04.09.2022 - 18:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgiye göre Milli İstihbarat Teşkilatı, daha önce Türkiyede silahlı faaliyet yürüttüğü, bu çerçevede bazı güvenlik güçlerinin şehit edilmesi ile sonuçlanan eylemlere katıldığı hatta yönlendirdiği tespit edilen terörist Bedirhan Abiyi hedef listesine dahil etti. Türk vatandaşı olan ve katıldığı eylemler nedeniyle aranırlık kaydı bulunan terörist Bedirhan Abinin, Sincarda sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiğini tespit eden MİT, operasyon için düğmeye bastı.

Saha ajanları ve diğer imkanlarını kullanarak terörist Abiye yönelik titiz bir çalışma planlayan MİT, Irakın Sincar bölgesinde gerçekleştirdiği nokta operasyon ile şahsı etkisiz hale getirdi.
Güvenlik kaynakları, MİTin, Türkiyede katıldığı eylemler nedeniyle terörist Bedirhan Abinin izini sürerek, sınırlarımıza kilometrelerce uzaklıktaki Sincarda etkisiz hale getirmesini, benzer suçlar nedeniyle gizlenen diğer sorumlu düzeydeki teröristler üzerindeki baskıyı artıracağını, belirtti.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git