Yalovada 28 yaşındaki Fatma Baysal babası Temel Baysal tarafından öldürüldü. Bir süre önce eşinden ayrılan 58 yaşındaki Temel baysal, eşinden boşanmasına sebep olarak gördüğü kızı 28 yaşındaki Fatma Baysalı eline geçirdiği beylik tabancası ile öldürme girişiminde bulunup, aynı tüfek ile intihar etti. Cinnet geçiren Temel baysal, hayatını kaybetti kızı Fatma Baysal ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı
Yalovanın Altınova İlçesinde bir süre önce eşinden boşanan 58 yaşındaki Temel Baysal bu sabah yolda karşılaştığı kızı 28 yaşındaki Fatma Baysalı boşanmalarına neden olmakla suçladı. çıkan tartışmada Temel Baysal, pompalı tüfekle kızını vurduktan sonra aynı silahla intihara kalkıştı. Başından ağır yaralanan Temel Baysal yaşamını yitirirken, ağır yaralanan kızı Fatma Baysal ise tedavi altına alındı.
Altınovada yaşayan Temel Baysal bir süre önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Dursune Cebeciden boşandı. Eşinin iki çocuğunu alıp bir başka eve gitmesini kabul edemeyen Temel Baysal, ayrılmalarındaki en büyük etken olarak bir evde temizlik işleri yapan kızı Fatma Baysalı sorumlu tuttu.
Temel Baysal, bu sabah Hürriyet Mahallesi 42inci Sokaktaki evinin önünde yürüyerek işe giden kızı ile karşılaşınca tartışmaya başladı. Kızını boşanmalarından sorumlu tutan Temel Baysal, pompalı tüfekle ateş ederek kızını yaraladıktan sonra aynı tüfeği başına dayayıp ateşledi. Temel Baysal olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Fatma Baysal kaldırıldığı Yalova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Hayati tehlikesi bulunan Baysalın tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürüyor.
Olayla ilgili soruşturmaya başlandı. Altınova İlçesindeki tersanelerde zaman zaman çalışan Temel Baysalın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.
Yalova, bugünkü idari bölünüşe göre merkez ilçeyle birlikte 6 ilçeden oluşmaktadır. İlçeler; Yalova Merkez, Altınova, Armutlu, çınarcık, çiftlikköy ve Termaldir. Yalovanın 6 ilçe belediyesi ile birlikte, toplam 15 belediyesi bulunmaktadır; merkez ilçede 1 (Kadıköy), Altınovada 3 (Kaytazdere,Subaşı ve Tavşanlı), çınarcıkta 4 (Koruköy, Esenköy, Kocadere ve Teşvikiye) veçiftlikköyde 1 (Taşköprü) belediyesi ve toplam 43 köyü vardır. Yalova, 6 Haziran 1995 tarihinde il olmuştur.
Şehrin nüfusu 2010 yılına göre 98.347dir. 1973te 21.000 olan nüfusu 1990da 65.823e, 2000de 70.118e, 2007de 87.372ye çıkmıştır.
Termal yakınlarındaki Sudüşen Şelalesinde turistler Yalova
Armutlu Yarımadasının kuzey kıyısı ile Samanlı Dağlarının kuzey eteklerine kurulmuş olan Yalova, Türkiyenin kuzeybatısında, Marmara bölgesinin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. İlin kuzeyinde ve batısında Marmara denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa (Orhangazi-Gemlik ve İznik ilçeleri) ve Gemlik körfezi yer almaktadır. Yalova ilinin kuzeyinden güneybatısına kadar olan sınırları Marmara Denizi ile çevrilmiştir.
Kıyılar, girintili çıkıntılı bir özellik göstermez. Yalovanın 39-40 kuzey enlemi, 29-61 doğu boylamları arasında denizden yüksekliği 2 metre, en yüksek noktası 926 metredir. 839 kilometrekarelik alanı ile ülke yüzölçümünün %0,11lik bölümünü kapsamaktadır.
Yalova, yüzölçümü itibariyle Türkiyenin en küçük ilidir ve 105 km ile denize en uzun kıyısı olan turistik illerinden de birisidir.
Yalova, verimli ve bereketli ovalara sahiptir. çınarcık, Gökçedere, Kirazlı, Kılıçköy ve Taşköprü ile deniz arasında birbirinden alçak tepeciklerle ayrılan büyüklü küçüklü ovalar oluşmuştur. Bu ovalar, akarsular boyunca uzanmakta olup çevrelerinde meyvecilik ve sebzecilik yapılmaktadır.
Yalovanın toplam yüzölçümünün (84.700 ha) %82si, tarım arazisi (22.173 ha), orman alanı (46.809 ha) ve çayır-mera arazisinden (7.944 ha) oluşmaktadır.
İlin bitki örtüsünü makiler ve ormanlar oluşturmaktadır. Samanlı Dağlarının kuzey ve güneyinde vadi içlerinde bulunan makiler, bu kütlenin etekleri boyunca kesintili şeritler ve parçalar halinde bulunurlar.
Yalovanın güneyindeki dik yamaçlar gür bir orman örtüsü ile tamamen kaplıdır. Ormanlık alanlarda genellikle kayın, meşe,gürgen, kızılcık, kestane ve ıhlamur ağaçları görülür. Yalovadaki ormanlardan çevrenin odun ve kereste ihtiyacı karşılanmaktadır.
Yalova il sınırları ekolojik çeşitliliği kadar etnik ve kültürel çeşitliliğiyle de zenginlik göstermektedir. Anadolunun her yanından aldığı göçlerle hem inançsal hem de dilsel çeşitliliği artmıştır. İl genelinde Türkçeden başka Pomakça, Avarca, çerkesçe, Lazca, Gürcüce, Dargice, Kürtçe, Boşnakça, Tatarca/Karaçayca konuşan etnik grupların yerleşimleri bulunmaktadır. Ayrıca İzel, Şebnem Ferah, İbrahim Kutluay, Mehmet Okur gibi ünlü isimler Yalova doğumludur.