Yeşilli merkez ilçe olma yolunda

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, yapacakları çalışmalarla Yeşilli’yi Mardin’in merkez ilçesi olma yolunda üst seviyeye taşıyacaklarını belirterek, ilçenin tüm sorunlarını çözeceklerini söyledi.

Haberler 31.08.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeilli Belediye Bakan Hayrettin Demir, belediye çalmalar hakknda yapt açklamada, ilçenin yeralt kanalizasyon, atk suyu ve içme borularn yenilediklerini ifade ederek, Uzun süren tozlu ve çamurlu yol çilemize inallah son veriyor ilçenin tamamn giri çk yollar dahil güçlendirilmi son sistem beton asfalt çalmasyla yeniliyoruz. Ad gibi yeil olsun diye açtmz ve genilettiimiz yollarn tamamna aaçlandrma, aydnlatma ve yeil alanla önem verdik bu konuda daha çok aaç ve yeillendirme çalmalarmza önem vereceiz. Kentsel dönüüm için halkmz unu bilsin ve idrak etsin ki ad gibi geri adm dönüü olmayan mutlak surette bu ilçeyi modern bir ehir, sosyal bir yaant ve ekonomi anlamda halkmz zengin klacak Mardine merkez ilçe olma yolunda örnek bir bakentlik yapacak bir hale getirilecektir dedi.

Su Sorununu Gidereceiz

Demir, Gül ve Tepe mahallelerinde gerçekleecek olan yeni planlarn meydan sonras saat kulesi istikameti ve bahçe banda devam ettirme hedefinde olduklarn aktararak, Halkmzn yllardr mustarip olduu duraklarda ve özellikle yol kenarlarnda kn souunda yazn kavurucu scanda araç bekleme çilesine son verecek ve merkez ilçe olmayla beraber toplu tat ulamna geçilecektir. lçemizde büyük skntlara ve zorluklara maruz kalm olan su içme problemi için aylardr gece gündüz su ilerinin belediyemizin yetkisi dnda ve alakas olmad halde MARSU ve Büyükehirin yetkilerine ait olduu halde hem bürokratik takip hem fiziki ve hem de araçlarmzla halkmza tonlarca sutama seferberliini üstlendik; fakat ne hikmetse eletiri derdine dümü kardelerimiz hala hedef oklarn bize yöneltiyorlar. Lakin inallah gerek Koyunludan gelen hat ve Rssindeki boru sknts ve beyaz su çalmalarmz gerçekletirecek ve halkmzn su sorunu gidermi olacaz diye konutu.

Tüm lçeye Doalgaz Kazandrlacak

Demir, Mardinde ilk doal gaz ilçesine kazandran ve ksmen de olsa yer alt boru hattn döeyen yönetim ve ilçenin kendileri olduklarn kaydederek, Biz olduk halkmz u an emin olsun ki doalgazn gidemedii ev ve mahalle kalmayacak. Bütün Yeilli ilçemize mutlak surete doalgaz kazandracak ve evlerimize kn souunda scak ve yaanacak bir ortam olmakla beraber k ve soba derdini bahanesiyle Mardin ve büyükehirlere göçünde önüne büyük ölçüde geçilmi olacak. Soba ve tüp derdine son verilecektir. Geçmi yönetimin üstesinden gelemedii ve aaç katliam projesi diye adlandrlm olan yeil vadi için büyük ölçüde aaç diktik. Halkmzn toprakl arazilerine beton duvarlar örmekle beraber bütün çabamz ortaya koyduk. Yeil vadiyi kaderine mahkum brakamayz bu konudaki hem fikir olduumuz etüt çalmalarmz devlet ve belediye nezdinde takip etmeye devam ediyoruz ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git