Yok artık dedirtecek olay! 86 yaşındaki profesörün asker kaçağı olduğu ortaya çıktı!

‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu panel için Artvin’e gelen Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in kaldığı Öğretmenevi’ne sabaha karşı saat 04.30 sıralarında giden polis, ‘yoklama kaçağı’ işlemi yaptı. 1953-54 yıllarında askerlik yaptığını söyleyen 86 yaşındaki Özdemir ise, “Yoklama kaçağı olduğumu söylediler. Duyunca ben de güzel bir kahkaha attım” dedi.

Haberler 09.11.2015 - 14:59 Son Güncelleme : 09.11.2015 - 14:59

Prof. Dr. Coşkun Özdemir, ulu önder Mustafa Kemal Atatürkün ölümünün 77nci yıl dönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Artvin Şubesi tarafından düzenlenen, Atatürk ve Cumhuriyet konulu konferansa katılmak üzere dün Artvine geldi. Geceyi Artvin Öğretmen Evinde geçiren Prof. Dr. Özdemir, sabah erken saatlerde ilginç bir olay yaşadı. Saat 04.30 sıralarında kaldığı odanın kapısı şiddetle çalınınca uyanan Prof Dr. çoşkun Özdemir, karşısında polis memurlarını gördü.

Öğretmenevinde yaşadıklarını anlatan, sabaha karşı kapısında polis görünce çok şaşırdığını söyleyen Prof. Dr. Özdemir, Saat 04.30 sıralarında kapı gümbür gümbür vuruldu. Kapıyı açtığımda iki polis, Coşkun Özdemir siz misiniz? diye sordu. Evet deyince bana yoklama kaçağı olduğumu söylediler. Bunu duyunca güzel bir kahkaha attım. Ben 86 yaşındayım. 1953-1954te 18 ay askerlik yaptım. 86 yaşındayım ve ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Prof. Dr. Coşkun Özdemire, Artvin Valiliği Asayiş Şube Müdürlüğünce verilen bildiride, 15 gün içinde en yakın Askerlik Şubesine başvurması istendi.

Bu arada, Prof. Dr. Özdemirin askerliğini çatalca 33üncü Tümen 16ncı Piyade Alayı Sıhhiye Bölüğünde yaptığı öğrenildi.

Ana Sayfaya Git