10 yıldır havaalanında

Van depremi sonrası yardım getiren, iniş yaptığı Erzurum Havalimanı'nda kaza geçiren Gürcistan uçağı, aradan 10 yıl geçmesine karşın hala burada bekliyor.

Haberler 28.10.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda 23 Ekim 2011de meydana gelen 7,2 büyüklüündeki depremin ardndan yardm amacyla depremzedelere çadr getiren Gürcistan uça, 30 Ekim gecesi Erzurum Havalimanna indi. Kargosunu boaltan uçak, parka alnd. Bu srada piste inen ve depremzedeler için 31 tonluk gda malzemesi tayan Krgzistan uçann kanad, Gürcistan uçann pilot kabinine çarpt ve kokpitte büyük bir hasar oluturdu. Kazadan sonra Krgzistana ait kargo uça da havalimannn park bölümüne çekildi.

UçAK BEKLYOR

Kazayla ilgili Türkiye, Gürcistan ve Krgzistandan gelen teknik ekip, inceleme yapt. Uçaklarda meydana gelen hasarlar sigorta irketleri tarafndan tespit edildi. Kazadan yaklak 1 ay sonra Krgzistan uçann krlan kanad onarld ve uçak bu ülkeye götürüldü. Ancak, kokpit bölümünde büyük hasar oluan ve hasarl bölümünün üzeri branda ile örtülen Gürcistan uça o günden bu yana Erzurum Havalimannda bekletiliyor. Türk yetkililer, yardm amaçl gelen uçaktan herhangi bir ini kalk ya da park için para alnmadn söyledi.

Ana Sayfaya Git