23 yetim çocuk kaldı

VAN'ın Başkale İlçesi Eşmepınar Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından şehit edilen 3 güvenlik korucusu ve 1 sivil vatandaş mahallede yapılan törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit 3 korucu geride 23 yetim çocuk bıraktı.

Haberler 11.11.2016 - 09:24 Son Güncelleme : 11.11.2016 - 09:30

Vann Bakale lçesinin ran snrndaki Emepnar Mahallesine giderken örgüt üyeleri tarafndan minibüsleri taranarak ehit edilen 3 güvenlik korucusu ve 1 vatanda için tören yapld. Emepnar Jandarma Karakolunda yaplan törene Van Valisi brahim Tayapan, Van l Jandarma Komutan Yardmcs Albay Alper Kuçu, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Kesici, Van Güvenlik Korucular ve ehit Yaknlar Dernei Bakan Ayhan Kahraman, askerler ve vatandalar katld.

CENAZE TÖRENNDE AIT

ehit korucular 6 çocuk babas Hüsnü Keskin, 7 çocuk babas Ekrem Keskin ve 10 çocuk babas emekli korucu ahabettin Keskin ile bekar olan çiftçi Mehmet Demir için karakol önünde yaplan törende, ilk olarak ehitlerin özgeçmii okundu. Daha sonra l Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Ardndan ehitlerin cenaze namaz klnd. Sayg duruu srasnda ehit korucu Ekrem Keskinin 10 yandaki olu Rojhat Keskin babasn asker selamyla uurlad.

23 çOCUK YETM KALDI

Klnan namazn ardndan ehit korucularn Türk Bayrana sarl cenazeleri bir süre askerlerin ardndan da vatandalarn omuzlarlarnda tanarak mahalle mezarlna getirildi. Bu srada ehitlerin çocuklar ve yaknlar gözyalarna bouldu.

ehit yaknlarn kadn askerler ve köy öretmeni Yamur Parlak gözya dökerek teselli etmeye çalt. ehitler arkalarnda 23 çocuu yetim brakt. Tören ehitlerin yaknlarna Türk Bayra verilmesinin ardndan son buldu.

BABAM YARALANDI çOK KORKTUM

Buarada, saldrda yaralanan Dervi Aydnn 7 yandaki olu Yusuf, babasnn yanndan ayrlmyor. Olayn okunu üzerinden atamayan ve psikolojisi bozulan Aydn, rahatszlanan olunu hastaneye götürmek için evden ayrldn dile getirerek, yaadklarn u sözlerle aktard:

lçeye gideceimiz srada olum iyiletiini, ine yaptrmaktan korktuunu söyleyerek hastaneye gitmek istemediini belirtti. Biz de bu nedenle eve dönmeye karar verdik. Yavuzlar köyü yaknlarna geldiimiz srada olay gördük ve geri dönerek kaçmaya baladk. Bu srada arkamzdan ate açld. Arabamn camlar krld ve yüzüme kurun isabet etti. Lastiklerimde sknt olmad için ben durmadan ilerlemeye devam ettim. Yolda bir yaknmla karlatm. Sonrasnda arabay o kullanarak beni hastaneye yetitirdi. Beni çocuklarma balad için ve çocuuma da bir ey olmad için Allaha ükrediyorum.

7 YAINDAK YUSUFUN YAADIKLARI

Saldrdan yara almadan kurtulan Dervi Aydnn 7 yandaki olu Yusuf, gözünün önünde yaralanan babasna sarlarak olay unutmaya çalyor. Aydn, evlerine dönerken silah sesleri duymaya baladklarn anlatarak, Arabamzla geri geliyorduk. Arabamza ate ettiler. Babamn yüzünden kan akmaya balad. Kanlar benim pantolonumun üzerine akt. Ben de çok korktum. Koltuun altna saklandm. Sonra hastaneye geldik. Babam yanmda olduu için çok mutluyum. Okula gidemedim. Okuluma giderek arkadalarmla oynamak istiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git