47 bin kişiye kurs imkanı

Mardin’de belediye bünyesinde açılan kurslarda 47 bin kişiye kurs verilmesi hedefleniyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturdu kursiyerlerden gelen talepler doğrultusunda yeni kurslar açılması planlanıyor.

Haberler 14.03.2018 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde ilk defa belediye bünyesinde açlan merkezde tak tasarm, zift çalmas, resim, müzik, ebru, ahapçlk, tekstil gibi kurslar yer alyor. Kadnlardan gelen talepler dorultusunda yeni kurslar açlmas planlanyor. Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, Mardinin ya ortalamasnn çok genç ve nüfusun yarsnn kadn olduunu belirterek, Bundan dolay belediye olarak kadnlarn, gençlerin, örencilerin ve engellilerin ihtiyaçlarn karlamaya önem veriyoruz. Mardin Büyükehir Belediyesi olarak Valiliimizin koordinasyonunda l Milli Eitim Müdürlüü ile birlikte Büyükehir Belediyesi bünyesinde mesleki eitim merkezi açtk. Kurslarmz da balad. Plakamz 47 olduu için burada 47 bin kursiyerimize eitim vermeyi amaçlyoruz dedi.

Yöresel taklar üzerine eitim

Usta Öretici Yüksel Karademir, kursiyerlerin emeklerinin sonucunu görünce mutlu olduklarn ve bu ie daha odaklandklarn ifade ederek, Tak tasarm üzerine, yöresel taklar üzerine eitim veriyorum. Anahtarlk, küpe, fular, lavanta ve sabun keseleri gibi el ürünlerini yapyoruz. Kursiyerlerimizin durumundan çok memnunum. Severek yaptklar el sanatlarnn sonucunu görünce çok memnun oluyorlar. Büyükehir Belediyesinin bize sunduu bu imknlardan dolay teekkür ediyorum diye konutu.

Kursiyer lknur Erokman da evde bo zaman geçirmek yerine kursta meslek sahibi olduunu vurgulayarak, unlar kaydetti:

Evde geçireceimiz bo zamanlarmz yerine buraya gelip meslek sahibi oluyorum. çocuum ile birlikte geliyorum buraya. Ben burada meslek sahibi olurken olum krete ücretsiz ekilde baklyor. Bana ve oluma bu imknlar salayan Mustafa Yaman ve Büyükehir Belediyesine teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git