4'ü bölge sorumlusu

Mardin'deki çatışmada öldürülen 7 PKK'lıdan 4'ünün bölge sorumluları olduğu belirlenirken, birinin Bismil ilçesi nüfusuna kayıtlı "Çektar" kod adlı Yusuf Kılınç olduğu açıklandı.

Haberler 10.04.2017 - 08:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve Mardin merkezli, Artuklu ile Savur ilçesi snrlarnda güvenlik güçleri tarafndan gerçekletirilen operasyonda aralarnda 4ü üst düzey yönetici olmak üzere 7 PKKlnn etkisiz hale getirildii bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, merkez Artuklu lçesine bal Elmabahçe ve Ulucanlar mahallelerinde bölücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek, bunlar tarafndan kullanld deerlendirilen snak ve barnaklarn bulunarak tahrip etmek maksadyla operasyon balatld bu nedenle sokaa çkma yasa ilan edildii hatrlatld.

Bornova Tugay Komutanl koordinesinde il Jandarma ve l Emniyet Müdürlüü ile müterek olarak balatlan operasyon kapsamnda Artuklu ile Savur ilçesi snrlarnda bir grup PKKl ile scak temas saland. çkan çatmada, 4ü bölge sorumlusu olmak üzere 7 PKKl etkisiz hale getirildi.

VALLN AçIKLAMASI

Mardin Valiliinden yaplan açklama öyle: Bornova 2nci Jandarma Komando Tugay Komutanl, Mardin l Jandarma Komutanl ve Emniyet Müdürlüünce 9 Nisan 2017 Pazar günü icra edilen ehit Jandarma Uzman çavu Erkan mal Özel Birlik Operasyonunda ilimizde ve ülkemizde bir çok eyleme karan ve aralarnda Savur bölge sorumlusu, Gap - Urfa bölge sorumlusu, Artuklu sorumlusu ve Bismil bölge sorumlusunun da bulunduu 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplar ile birlikte 2 adet M-16 piyade tüfei, 4 adet kalanikof piyade tüfei, 1 adet tabanca, 10 adet el bombas ve 1 adet telsiz ele geçirilmitir. Halkmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve terörle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edecektir.

PKKLILARIN KMLKLER

Öldürülen PKKl 7 örgüt üyesinin kimlik bilgilerine ulat. Buna göre etkisiz hale getirilenlerden birinin örgütün üst düzey sorumlular arasnda yer alan Reber kod adl Teyyüp çam olduu belirtildi. Bu kiinin çileri Bakanlnn yaymlad gri listede bana 300 bin lira ödül konularak aranan Mardin doumlu PKKl olduu ortaya çkt.

Güvenlik güçleri, operasyonda etkisiz hale getirilen PKKllarn arasnda GAP-Urfa sorumlusu Firaz kod adl Mahsum Ay, Savur bölge sorumlusu evger kod adl Oktay Salman, Bismil bölge sorumlusu çektar kod adl Yusuf Klnç ve Artuklu bölgesi eylem sorumlusu Serhat kod adl militann da bulunduunu belirtti. Kimliklerine ulalamayan 2 PKKlnn ise sorumlu düzeydeki örgüt üyelerine korumalk yaptklar ve ran uyruklu olduklar tespit edildi.

ÖLENLERDEN BR BSMLL

Öldürülen PKKllardan birinin ise Diyarbakrn Bismil ilçesi Pnarba köyü nüfusuna kaytl 1993 doumlu çektar kod adl Yusuf Klnç olduu saptandi. Klnçn, 6 Nisan 2016da, Bismil ilçesi Tepe Mahallesinde otomobilindeyken örgüt üyelerinin silahl saldrs sonucu ehit edilen Uzman Jandarma çavu Muhammed Sait çelik olaynn planlaycs olduu örenildi. Klnçn ayrca, Ak Parti Genel Bakan Yardmcs ve stanbul Milletvekili Mehdi Ekerin annesinin mezarna 10 Eylül 2016da el yapm patlayc tuzaklanmas olaynn faili olduu ifade edildi. Geçen yl Kurban Bayram öncesi Bismilin Tepe Mezarl civarnda yürütülen arama faaliyeti sonucunda, Ak Parti Genel Bakan Yardmcs Mehdi Ekerin annesi ve aabeyinin kabirlerinin yakn çevresindeki 5 ayr noktada 400 kilogram el yapm patlayc bulunmutu.

PKKnn GAP-Urfa sorumlusu Firaz kod adl Mahsum Ayn ise 28 Austos 2015te anlurfa Balklgöl Devlet Hastanesi önünde iki polisin ehit edilmesi, 28 Eylül 2015te anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçiye yönelik silahl saldr, 24 Aralk 2015te anlurfann Siverek ilçesinde devriye gezen trafik polisinin ehit edilmesi, 18 Aralk 2015te Siverek çesi ekerli Mahallesinde Ali Bülbülün evinde öldürülmesi eylemlerinin talimatn verdii belirtildi. Mahsum Ayn, ayrca 28 Martta Siverekte jandarma aracna kurulan maynl tuzan ve ayn gün Sarören Mahalle Muhtar brahim nconun aracnda ehit edilmesi olaynn faili olduu saptand.

Ana Sayfaya Git