Aile danışmanlığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 79 bin kişiye "aile danışmanlığı" hizmeti verildi

Haberler 26.02.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca 2012den bugüne yaklak 79 bin kiiye aile danmanl hizmeti verildi.

Bakanlk tarafndan aile kurumunun korunmas, güçlendirilmesi, aile bütünlüünün salanmas ve aile deerlerinin salkl bir biçimde gelecek nesillere aktarlmas amacyla 2012den itibaren vatandalara ücretsiz aile danmanl hizmeti sunuluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerindeki uzman personel araclyla vatandalara sunulan hizmetin daha çok kiiye ulatrlmas amacyla Bakanlk 18 Kasm 2019dan itibaren de e-Devlet üzerinden bavurular kabul etmeye balad.

Bu kapsamda e-Devlet üzerinden bugüne kadar 7 bin 932 kii aile danmanl hizmeti için bavurdu.

L MÜDÜRLÜKLER VE SOSYAL HZMET MERKEZLERNE DE BAVURULABLYOR

Aile danmanl hizmeti almak isteyen vatandalar, e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ashb-aile-danismanligi-basvurusu linkinden talepte bulunabiliyor.

Ayrca Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü veya en yakn Sosyal Hizmet Merkezine bizzat bavurarak da randevu sistemiyle aile danmanl hizmeti alnabiliyor.

Söz konusu hizmet, vatandalara ihtiyaçlar dorultusunda aile danmanl, boanma süreci danmanl ve bireysel danmanlk olmak üzere üç balk altnda sunuluyor.

Uzmanlar aile danmanl hizmetinde, elerin aile içi iletiim, aile içi çatmalar çözme, stresle baa çkma, sorun çözme ve ebeveynlik becerilerinin gelitirilmesi konularnda destek olurken, boanma süreci danmanlnda ise çiftlerin bu süreci salkl yönetebilmeleri konusunda destek veriyor.

Bu kapsamda, Bakanlk tarafndan 2012den bugüne yaklak 79 bin vatandaa aile danmanl hizmeti verildi.

Ana Sayfaya Git