Aman dikkat kar geliyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı il ve ilçelerde gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışının etkili olacağı uyarısı yapıldı.

Haberler 13.12.2016 - 10:06 Son Güncelleme : 13.12.2016 - 10:16

YOUN KAR YAII

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, gece saatlerinden itibaren etkisini artracak ya, karla kark yamur ve yer yer youn kar eklinde görülecek. Gece saatlerinden sonra Diyarbakr, rnak ve Siirt ile Batmann kuzey ilçeleri ve anlurfann Siverek ilçesinde kuvvetli karla kark yamur ve yer yer youn kar ya bekleniyor. Vatandalarn kar nedeniyle oluabilecek buzlanma, don ve trafikte aksamalara kar dikkatli olmalar istendi.

DSK UYARIDA BULUNDU

Öte yandan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi DSK Genel müdürlüünden yaplan açklamada, hava scaklklarnda yaanan ani düüün, su sayaçlar ve tesisatlar için risk oluturduu ifade edildi. Vatandalarn donma olaylarnn yaanmamas için tedbirli olmalar uyars yaplan açklamada, unlar kaydedildi:

SU SAYAçINIZ DONMASIN

Havalarn aniden soumaya balad bu günlerde su sayaçlar ve tesisatta donma olaylar yaandndan vatandalarmz madur olmaktadr. Su sayac ve açkta bulunan su tesisatnn s yaltm malzemeleri ile kaplanarak korunmas ve suyun kullanlmad zamanlarda çok az miktarda açk braklmas sonucunda borularda ortaya çkacak donmalar önlenecektir. Donan sayaç ve tesisat borularnn vatandalar tarafndan scak su dökülerek veya ate tutarak açlmaya çallmas, musluk ve su borularnn patlamasna, maddi hasarn artmasna sebebiyet vermektedir. çok souk havalarda ebekede duraan su brakmamak gerekir.

Ana Sayfaya Git