Atıkları süse çeviriyor!

Atık borular ve kullanılmış kağıtlar öğrencilerin elinde süs eşyasına dönüşüyor

Haberler 28.03.2022 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada meslek lisesi örencileri, Sfr Atk Projesi kapsamnda atk su borular ve kullanlm katlardan abajur ve çeitli süs eyalar yapyor.

Ülkede geçen yl en çok gelir elde eden ikinci meslek lisesi olan anlurfadaki Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin örencileri, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayelerinde balatlan Sfr Atk Projesi kapsamnda, atk malzemeleri deerlendirmek için çalma balatt.

Okulun Beden Eitimi Öretmeni Ömer Faruk Ate yönetiminde, Gençlik ve Spor Desteklemesi Projesi kapsamnda geri dönüüm hobi atölyesi kuruldu.

Okulun grafik ve tasarm atölyesinde çalan örenciler, çevreden topladklar atk pvc borular ve atk resim katlarn deerlendirmeye balad. Öretmen Ate ve bölüm öretmenlerinin kontrolünde borular ve katlar ileyen örenciler, k aydnlatma ürünleri yapt. Bu ürünleri satan örenciler, elde ettikleri gelirle de ihtiyaç sahibi örencilere destek oldu.

Okul müdürü Müslüm Baran, AA muhabirine, okul bünyesinde atk malzemelerin deerlendirilmesi için bir süre önce hobi atölyesi kurduklarn söyledi.

Örencilerin zihinsel geliimi yannda el ilerinin de geliimi için çeitli çalmalar yürüttüklerini ifade eden Baran, öyle konutu:

Atk malzemeleri deerlendirmek için çalma yürütüyoruz. Proje kapsamnda örencilerimizin el ileri geliimine de katk salamak için atk malzemelerde çeitli el ii ürünler yapyoruz. Örencilerimiz topladklar atk su borularndan ve katlardan kl ürünler, abajurlar, katlardan çeitli süs eyalar yapyor. Örenciler ürünlerden kazandklarn hem kendileri için hem de ihtiyaç sahibi arkadalar için harcyor. Atölyemizde ahap oyuncak bölümü de açtk. Orada da yakn zamanda üretime balayacaz inallah

EMEK VERLEN ATIK MALZEMELER GÜZEL ÜRÜNLERE DÖNÜÜYOR

Proje sorumlusu öretmen Ömer Faruk Ate, yürüttükleri projeyle örencilere ve topluma hiçbir ürünün atk olmadn göstermeye çaltklarn belirtti.

Ate, hobi atölyesi ile örencilerin öz güvenlerini kazandklarn dile getiren Ate, unlar kaydetti:

Örencilerime ve çevremize anlatmak istediimiz; hiçbir ürün atk deildir. çevremizde atk olarak gördüümüz bir çok malzeme emek verildii zaman çok güzel ürünlere dönüebiliyor. steimiz zaman bu ürünleri çok güzel deerlendirebiliyoruz yeter ki insan istesin, baaramayaca hiçbir ey yok. Atölyemizde örencilerimize çatlardan veya çevreden topladmz PVC su borularndan ve atk katlardan çeitli ürünler yapmay ürettik. Örencilerimiz çok çabuk örendi ve u anda kendi tasarladklar ürünleri yapyorlar. Yaptklar ürünlerden hem gelir salyorlar hem de arkadalarna hediye ve ihtiyaç sahipleri içinde kullanyorlar. Bunun yannda örencilerimiz bir eyler baarmann duygusunu kazanmaya balad. Aldklar ürünler daha önce çöpe gidiyordu, bu ürün çöp diye bakyorlard imdi bundan ne yapabiliriz ne ürün ortaya çkarabiliriz bunu düünmeye baladlar. Artk çevrelerine daha dikkatli bakp hayal güçlerini daha iyi kullanmay öreniyorlar.

9. snf örencisi Bekir Garip, eskiden atk olarak gördüü bir çok eyden güzel ürünler çkarldn örendii için mutlu olduunu söyledi.

Grafik örencisi olduu için ürünlerde tasarm yaptn belirten Garip, Atk malzemelerden yaptmz ürünler çok güzel. Bunlardan para da kazanyoruz Bunun yannda arkadalarmza da hediye ediliyor. Sitelerde satn yaptmz ürünlerden kazandmz da ihtiyaç sahibi arkadalarmz için harcayabiliyoruz. dedi.

9. snf örencisi Mehmet Emin çiftçi de çöpe attmz atk su borusu elimizde kl abajura dönüüyor. Ürüne baktmzda, bunu ben mi yaptm, diye duygulanyorum çünkü bu ürünü yapmak için öyle emek veriyoruz ki anlatamam. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git