Bakan Yanık: Risk altındaki 76 bin 800 çocuğumuzu takip ediyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "’Çocuklar Güvende' projesiyle risk altındaki 76 bin 800 çocuğumuzu takip ediyoruz" dedi.

Haberler 22.11.2021 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Derya Yank, yapt yazl açklamada, çocuklarn önlenebilir risklerden korunmas ve salkl geliimlerinin desteklenmesi amacyla Bakanln koruyucu ve önleyici hizmet modelleri uyguladn bildirdi. Bu çerçevede 2 yl önce çocuklar Güvende projesi balatldn anmsatan Bakan Yank, sosyal hizmet modellerinden yararlanm çocuklar bata olmak üzere farkl nedenlerle risk altndaki çocuklarn ve ailelerinin uzman ekipler tarafndan düzenli aralklarla izlenerek, durumlarna uygun destek salandn belirtti. Yank, çocuklar Güvende projesiyle risk altndaki 76 bin 800 çocuumuzu takip ediyoruz. çocuklar Güvende projesiyle korunma karar kaldrlarak ailesine teslim edilen, sokakta çalt belirlenen, suça sürüklenen, cezaevinde kalm veya dier nedenlerle risk altnda bulunan çocuklarmza yönelik çalmalar yürütülüyor. Bu durumdaki çocuklarmzn bulunduu hanelere mobil ekipler tarafndan düzenli ziyaretler yaplarak çocuun ve ailesinin sosyal çevresi, sosyoekonomik koullar ve çocuun okula devam etme durumu inceleniyor. Ayrca çocuklar suça sürüklenme, sokakta çalma, ihmal ve istismar gibi riskler açsndan uzmanlar tarafndan takip ediliyor. Gerektiinde bu çocuklarmza yönelik ilgili mahkemeden koruyucu ve destekleyici tedbir kararlar talep ediliyor. çocuklarmz sosyal inceleme raporlar ile tespit edilen risklere kar bakm, danmanlk, eitim veya salk tedbiri kararlaryla uzman meslek elemanlar tarafndan takibe alnyor dedi.

HTYAçLARI TESPT EDLEREK, KARILANIYOR

Bakan Derya Yank, çocuklara ve ailelerine ihtiyaçlar dorultusunda sosyal ekonomik destek (SED) ve aile danmanl hizmeti verildiini hatrlatarak, unlar kaydetti:

çocuklarmz ve aileleri istihdam, sosyal yardm ve sosyal-sportif aktivite ihtiyaçlarnn karlanabilmesi amacyla KUR, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf, Gençlik Spor l Müdürlüü gibi kurululara yönlendiriliyor. Bu kurulular tarafndan verilen hizmetlerle bir yandan ailelerin ihtiyaçlar karlanrken dier yandan çocuklarn spor kurslarna ve çeitli faaliyetlere katlmas salanyor. Bakanlmzn sunduu koruyucu hizmetler, çocuklarmzn ve ailelerinin risk durumlarna kar bilinçlendirilmesi ve güçlendirilmesi için yaplan eitim, salk, danmanlk gibi çalmalardan oluuyor. Bu amaçla il müdürlüklerimizde oluturulan mobil ekipler tarafndan 81 ilde farkl risk gruplarndaki çocuklarmzn ihtiyaçlar tespit edilerek, karlanyor.

Ana Sayfaya Git