Bekçiye görevini ihmalden ceza!

DİYARBAKIR'da, kız arkadaşı ile kardeşini öldüren annesi ile olayın meydana geldiği sitenin güvenlik görevlisini yaralayarak intihar eden Dursun Cansız dosyası ile ilgili açılan davada karar açıklandı. Cansız'ı gitmek istediği evdekilerin onayını almadan siteye alarak görevi kötüye kullandığı belirtilen özel güvenlik görevlisi 36 yaşındaki Nurettin Mutlu'ya 5 ay hapis cezası verilerek cezası ertelendi.

Haberler 12.10.2017 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, merkez Kayapnar lçesinde 7 Austos 2015 günü meydana geldi. 31 yandaki Dursun Cansz, eski kz arkada 30 yandaki Zeliha Güvendik kzn ailesi ile tartmaya balad. Tartmann büyümesi üzerine aile, site güvenlikçisi Nurettin Mutludan yardm istedi. Buna sinirlenen Dursun Cansz üzerinde bulunan iki tabancay çkararak Zeliha ile 14 yandaki kardei Cengizhan Güvendiki öldürdü, 50 yandaki anne Mukaddes Güvendik ile güvenlikçi Nurettin Mutluyu ise yaralayarak intihar etti.

Sürdürülen soruturmada yaralanan güvenlikçi Nurettin Mutlu hakknda Görevi kötüye kullanmak suçundan 2 yla kadar hapis istemiyle dava açld. 2 kiiyi öldüren 2 kiiyi de yaralayan Dursun Canszn olay tarihinde Mersinden Diyarbakra geldii ve güvenlik görevlisi Nurettin Mutluya selam vererek siteye girdii kaydedildi. Görüntülerin incelenmesi sonucu Mutlunun Cansz geldii sitede gitmek istedii evdekilerin onayn almadan içeri ald belirtilen iddianame, Diyarbakr 13üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi. Yarglama srasnda site içerisine giren Dursun Cansz görmediini belirten sank Nurettin Mutlu, öyle dedi:

Zorunlu ihtiyaç olarak yemek srasnda bu olay olduu için görevimi ihmal etmi saylmam. Girii zorlatracak bariyer sistemi olmamas benim kusurum deildir. Site giriinde bulunan bariyer manuel mandaldr. Sanrm o anda açk kalm. Bu kiinin içeri girdiini görmediim için onun geçiine izin vermedim. Bana selam verme olay olmamtr. Maddi bir zarar varsa karlamak isterim. Site sakinleri husumetli olduu kiiler varsa bunlar bildiriyordu. Ancak bunlar bildirmediler.

5 AYLIK HAPS CEZASI ERTELEND

Kararn açklayan mahkeme, sank Nurettin Mutluya Görevi kötüye kullanma suçundan 6 ay hapis cezas verildi. Cezann sann gelecei üzerindeki olas etkileri, yarglama sürecindeki tutum ve davranlarn sank lehine takdiri indirim nedeni kabul eden mahkeme, cezay 5 aya düürerek, ertelenmesine karar verdi.

Nurettin Mutlunun kamu görevlisi sfatna haiz olduu ifade edilen gerekçeli kararda, sann Dursun Cansz siteye girii srasnda durdurmad, kimlik kontrolü yapmad ve ziyarete gidecei ev ile irtibata geçmedii belirtildi. Dursun Canszn güvenlie selam vererek ve hiçbir kontrol olmadan siteye girdii belirtilen kararda, sank Nurettin Mutlunun bu eylemi sonucu, mütekilerin çocuklarnn ve kardelerinin ölümüne neden olacak ekilde maduriyetlerine neden olduu ifade edildi.

Kararn açklanmasnn ardndan Güvendik ailesinin avukat Cemile Turhall Balsak, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine istinaf bavurusu yapt. Kararn yasal dayanaktan yoksun olduunu belirten Balsak, Karar, hak ve nesafet ölçülerine uygun olarak verilmemi, soruturmann geniletilmesi talebimiz kabul görmemitir. Adil bir yarglama yaplmamtr. Eksik inceleme ve aratrma ile karar verilmi olmas sebebiyle; usul ve esas açsndan hukuka ve yasalara aykr olan bu kararn bozulmasn talep ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git