Belediyenin fotoğrafını çeken 2 PKK'lı tutuklandı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi binasının fotoğrafını çeken 2 İranlı, PKK adına eylemde bulunmak keşif ve istihbarat iddiasıyla tutuklandı.

Haberler 28.01.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi binasnn fotorafn çeken 2 ranl, terör örgütü PKK adna eylemde bulunmak üzere keif keif ve istihbarat faaliyetlerinde bulunduklar iddiasyla tutukland.

FOTORAF çEKTLER

Geçen aralk aynda randan Türkiyeye gelen Jiyar Cihanferd ve Hesen Baledeh, 3 Ocak günü Mardin Büyükehir Belediyesi binasnn fotorafn çekerken polis tarafndan gözaltna alnd. PKK adna eylemde bulunmak üzere keif ve istihbarat faaliyetlerinde bulunmakla suçlanan üphelilerden Jiyar Cihanferd yazar olduunu ve kitabnn basm için yaynevleri ile görümek üzere Türkiyeye geldiini söyledi. Hesen Baledeh de mühendis olduunu ve Artuklu Üniversitesi Kürdoloji Bölümünde yüksek lisans yapmak için Türkiyede bulunduunu belirtti.

Mardin Emniyet Müdürlüünde 22 gün gözaltnda kaldktan sonra dün adliyeye sevk edilen Jiyar Cihanferd ve Hesen Baledeh, savclktaki ilemlerin ardndan çkarldklar Sulh Ceza Hakimliince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git