Bir mezarı olsun

PKK'lıların 28 yıl önce Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde katlettiği güvenlik korucusu Hasan Yazıcı'nın ailesi, şehide ait bir mezarın olmasını talep ediyor.

Haberler 28.03.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde 28 yl önce PKKl larca kaçrldktan sonra ehit edilen güvenlik korucusu Hasan Yazcnn ailesi ehide ait bir mezarn olmasn talep etti.

Kulp ilçesine bal Yaylak Köyü Kelesor Mezrasna 3 Mays 1990da gelen bir grup terörist, önce ayn aileden 3ü çocuk 6 kiiyi vahice katletti ardndan kaçrd güvenlik korucusu Hasan Yazcy dalk alanda öldürdü. Ailesi, o günden bu yana ehit Yazcy kaybetmenin üzüntüsünü yayor.

ehidin olu Metin Yazc, PKKllarn babasn kaçrp ehit ettiklerini söyledi.

Örgüt üyelerinin saldrda evin kapsn krarak içeri girdiklerini dile getiren Yazc, Teröristler evimizin kapsn krp içeri girmi, babam o esnada namaz klyormu. Babamn kollarn balayp götürmüler. Babam ile daym ve amcam da kaçrmlar. Daym ve amcam kendilerini uçurumdan yuvarlayp yaral olarak kurtulmular. Babamn elleri bal olduu için o atlayamam. ifadelerini kulland.

Babasnn vatan ve millet için ehit olduunu vurgulayan Yazc, öyle konutu:

Babasz büyüdük, istiyoruz ki bizim babamzn da bir mezar olsun. Mezarnda bir dua okumak, üç damla göz ya dökmek istiyoruz. Baba sevgisine mahrum kaldk. Tek isteimiz babamzn cenazesinin bulunmasdr. emdin Sakk, babam öldürdükleri yeri durumada anlatt. Orada inceleme yaplp, babamn kemikleri dahi olsa bulunsun.

ehidin kz Garipah çatkn (34) ise, babasz büyümenin zorluuna iaret ederek, Baba sevgisinden yoksun büyüdük. Bayramlarda çocuklar babalarnn elini öperken, biz seyrediyorduk. Hala babamn yokluunu aryorum. Artk bir mezar olsun, biz de o mezarna gidip dua edelim. Babamzn bir mezar bile yok. diye konutu.

- Mezarnn olmasn istiyoruz

Hasan Yazcnn ei Emine Yazc (52) da, Zazaca yapt konumada, PKKllarn saldrda evlerinin kapsn krarak içeri girdiini anmsatarak, unlar anlatt:

Eim yats namazn klyordu, onu yakalayp ellerini baladlar. Silahn dipçiiyle bana vurdular. Sizi çocuklarnzla beraber yakacaz. dediler. Teröristlerin banda emdin Sakkn olduunu sonradan örendik. emdin Sakk, mahkemede verdii ifadesinde kocam nasl ehit ettiklerini anlatt. Eimin bir mezarnn olmasn istiyoruz.

PKKl teröristler, Kelesor Mezrasna 3 Mays 1990da yapt basknda güvenlik korucusu Sabri çeliki öldürmü, ardndan korucuba Sait çelikin evinin atee verilmesi sonucu anne Sariye (29) ile çocuklar Abdülcebbar (7), Zelihan (12), Rahime (10) ve Emrullah (3) yanarak can vermiti.

Teröristler daha sonra kaçrdklar güvenlik korucusu Hasan Yazcy da krsal da ehit etmilerdi.

Ana Sayfaya Git