Biyolojik çeşitlilik kayıt altına alınıyor

Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz "Bu arazi çalışmaları kapsamında tespit edilen türlerin, Hakkari ve Türkiye için oldukça önemli bulgular olduğu görülmektedir"

Haberler 10.07.2018 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride biyolojik çeitliliin tespiti için uzman ekiplerce çalma balatld.

Kent merkezine bal baz köylerde arazi çalmas yürüten ekipler, Hakkarinin biyolojik çeitliliini kayt altna almak için çalyor.

Orman ve Su leri Müdürü Necmettin Ylmaz, yapt açklamada, Türkiye genelinde uygulanan Ulusal Biyolojik çeitlilik Envanter ve zleme Projesi kapsamnda, ilin biyolojik çeitliliinin tespit edilerek detayl bir envanter çkarlmas için çalmalara balandn söyledi.

Önümüzdeki yln kasm ayna kadar arazi çalmalarna devam edileceini kaydeden Ylmaz, 20182019 döneminde tamamlanmas planlanan proje kapsamnda saha çalmalarna balanmtr. Hakkarinin tüm yüz ölçümü içinde, Karasal ve ç Su Ekosistemleri Biyolojik çeitlilik Envanter ve zleme ii, Hakkari Orman ve Su leri l ube Müdürlüü kontrolünde arazi çalmalar balam ve proje sonunda ilimizin biyolojik çeitlilik envanteri tamamlanm olacaktr. dedi.

çeitlilik kayt altna alnyor

Uzman ekiplerce Otluca, Durankaya, Kaval, Üzümcü, Geçimli, Geçitli, Taba, Üzümlü, çl, Kaml, Yüksekova Nehil Sazl, Yeilta, Korgan Öveç, Boazköy ve emdinli civarndaki çeitli ekosistemlerde balatlan 45 günlük arazi çalmasnn yedinci gününün tamamlandn sözlerine ekleyen Ylmaz, Bundan sonra planlanan zamanlarda arazi çalmalarna devam edilecektir. Önümüzdeki haftalarda bitki ve böcek çalmalarna da balayacaz. Bu arazi çalmalar kapsamnda tespit edilen türlerin, Hakkari ve Türkiye için oldukça önemli bulgular olduu görülmektedir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git