Bölge halkı sevinç içinde

Göbeklitepe'deki monolitin Milli Uzay Programı tanıtımında kullanılması Şanlıurfalıları sevindirdi

Haberler 11.02.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göbeklitepe yaknlarndaki tarlada 5 gün önce topraa sapl halde bulunan ve dün sabah kaldrld görülen metal blokun (monolit) Milli Uzay Programnn tantm çalmasnn bir parças olduunun ortaya çkmas yöre halkn sevindirdi.

anlurfa kent merkezine yaklak 20 kilometre uzaklkta, Göbeklitepe Ören Yeri yaknlarnda yer alan Örencik Mahallesindeki tarlada 5 ubat Cuma günü bulunan monolit merak konusu olmu, dün kaldrlnca vatandalarn merak daha da artmt.

Yaklak 3 metre yüksekliinde, 1 metre geniliinde, üzerinde Göktürk alfabesiyle Gökyüzüne bak, Ay gör ifadesi yazl metal blokun srr, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Milli Uzay Program Tantm Toplantsnda yapt konuma srasnda çözüldü. Monolitin, Türkiyenin Milli Uzay Program tantmnn parças olduunun anlalmas yöre halkn da sevindirdi. Blokun konulduu mahallenin sakinlerinden Mahmut Yldz, 5 gün önce topraa sapl halde bulunan metal blokun vatandalar arasnda aknla neden olduunu hatrlatt.

MAHALLEMZ çN DE GÖBEKLTEPE çN DE Y OLDU

Mahalle sakinlerinden Sabri Kaçar ise 5 gün önce sabah uyandklarnda tarlada bir metal blok olduunu görünce telaa kapldklarn anlatt. Fuat Demirdil de metal blokun mahallelerine getirilip tarlaya konulmasnn srrnn çözülmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi. Hasan Yldz ise toplantda Göbeklitepenin isminin geçmesinin çok iyi olduunu belirterek, Metal blokun ne amaçla getirildiini çok merak ediyorduk ama Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann açklamas ile rahat ettik, mutlu olduk ve gururlandk. Mahallemiz için de Göbeklitepe için de iyi oldu, sevinçliyiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git