Bölge kar altında!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de kar yağışı ve tipi nedeniyle 201 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor.

Haberler 19.12.2016 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda etkili olan kar ya ve tipi nedeniyle 27 mahalle ve 30 mezraya ulam salanamyor.

Büyükehir Belediyesi ekipleri, ilçelerdeki tüm mahalle ve mezra yollar bata olmak üzere ulama kapanan yollarda kar temizleme ve tuzlama çalmalarn sürdürüyor. Karayollar 11. Bölge Müdürlüü ekiplerinin bölgede yürüttüü çalmalar sonucu tüm yollar ulama açlrken, buzlanma nedeniyle Van-Bahçesaray, Mu-Varto, Korkut, Hasköy ve Varto ilçe yollarnda ulam kontrollü salanyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamada ise, bölge genelinde havann parçal bulutlu geçmesinin beklendii, hava scaklklarnn ise mevsim normallerinin altnda seyredecei bildirildi. Açklamada, sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanma hadiselerinin yaanabileceine yer verildi.

- Bitlis

Bitlis Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bal 74 köy yolunun ulama kapandn söyledi.

Kapanan yollarnda karla mücadele çalmalarnn aralksz devam ettiini belirten Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazr bekletildiini bildirerek, vatandalarn aslsz ihbarlarda bulunmamasn istedi. Sis nedeniyle görü mesafesinin dütüü Bitlis-Tatvan ve Bitlis-Mu karayollarnda trafik kontrollü saland. Trafik polisleri sürücüleri kar lastii takmalar yönünde uyard.

Karayollar ve belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizlii yaplyor. Vatandalar da ev ve i yerlerinin önündeki kar küreklerle temizlemeye çalyor.

- Mu

l Özel daresi Genel Sekreter Yardmcs eyhmus Yentür, Muta etkili olan kar ya nedeniyle 35 Köy yolunun yolunun hala ulama kapal olduunu bildirdi.

Yentür, ekiplerin çalmalara baladn ve ksa sürede ulama kapal olan köy yollarn açacaklarn söyledi.

- Hakkari

Hakkari l Özel daresi ekipleri, etkili olan kar ya ile birlikte il genelinde kapanan 91 köy yolundan 83ü, 242 mezra yolundan ise 215i yeniden ulama açt.

Karla mücadele ekipleri, il genelinde kapal bulunan toplam 8 köy ve 27 mezra yolunu ulama açmak için çalmalarn aralksz sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git