Veresiye defterini hesaplatan gençler, köylüye ait 317 liralık borcu ödeyip veresiye defterini yırttı. Ardından da bakkaldaki bütün gıdaları satın alan gençler, rafları boşaltmaya başladı. Dükkandaki yaklaşık 5 bin liralık mal poşetlere doldurularak köylülere dağıtıldı. Platform üyelerinin dükkanını boşaltması karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen bakkal sahibi yaşlı kadın, şunları söyledi: İhtiyacı olana götürülsün çok iyi olur. Onlar da bir Allah razı olsun der, biz de Allah razı olsun deriz. Bizim işlerimiz pek yok. Yol üstünden gelen olunca işimiz oluyor. Köylüye çok veresiye vermiyorum çünkü sonra kötü oluyoruz. Çok az borç var.
BORCUNU ÖDEMEYE GELENE, BORCUN YOK DENİLECEK
Yenişehir Gençlik Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Araz ise Ramazan ayı nedeniyle gerçekleştirdikleri kampanyanın her ay devam edeceğini belirterek, herkese örnek olmasını istediklerini kaydetti. Bu tür küçük işletmelere can vermek gerektiğini ifade eden Araz, şöyle konuştu: Yarın buraya borcunu ödemeye gelen insanlara teyzemiz artık senin borcun yok, buraya gelip borcunuzu ödeyen oldu diyecek. Bu durum herkesin yüzünü güldürecek. Biz platform olarak bir tek kişinin bile yüzünü gülümsetebilir miyiz diye proje başlattık. Yaptığımız çalışma sonucu bir tek kişinin değil, birçok kişinin yüzünün güldüğünü görüyoruz ve bundan dolayı çok mutluyuz.
Araz, aynı zamanda 70 hanelik Toprakocak köyüne Bursadan getirilen 400 parça kıyafet ile 150 paket Ramazan yardımını dağıtacaklarını dile getirdi.
CİHAN