Çadırda yaşıyorlar

ŞANLIURFA'da, iş bulamadığı için oturduğu evin kirasını ödeyemeyen 35 yaşındaki İbrahim Halil Buzun, eşi ve 4 çocuğuyla birlikte sokakta kurdukları çadırda yaşamaya başladı.

Haberler 28.09.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yenice Mahallesinde oturan fayans ustas brahim Halil Buzun, uzun süreden bu yana i bulamad için ekonomik sknt yaamaya balad. Oturduklar evin birikmi kirasn ödeyemeyen Buzun, bunun üzerine sahibi tarafndan evden çkarld. Gidecek yeri olmayan brahim Halil Buzun ei Aynur, çocuklar Bilal, sa, Meryem ve Yaar ile birlikte, bo bir arsaya kurduklar çadrda yaamaya balad. çevredekilerin yardmyla yaamlarn sürdüren brahim Halil Buzun, öyle dedi:

6 KLK ALE çADIRDA YAIYOR

Fayans ustasym. Ancak Suriyelilerin düük ücretle çalmas nedeniyle bu ii yapamaz duruma geldik. Kira ödeyemez hale gelince mecbur evden çktk. Bu arazide çadr kurarak yaamaya baladk. Bir kzm engelli, 2 çocuu okula gidiyor. Elektrik, su ve tuvalet olmad için zorluk çekiyoruz. Komularmzn getirdikleriyle karnmz doyuruyoruz. K yaklayor, çocuklarmn bu durumda yaamas bizi kahrediyor. Yetkililer ve hayrseverlerden i ya da bamz sokacak bir ev konusunda yardm bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git