Cemaat’e darbe! Fethullah Gülen’e 55 yıl hapis cezası!!

Cemaat’in 1 numaralı ismi Fetullah Gülen ve Hidayet Karaca için 21 yıl 9 aydan 55 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haberler 22.09.2015 - 17:28 Son Güncelleme : 22.09.2015 - 17:28

Paralel Devlet Yapılanmasının, 2009da düzenlenen Tahşiye soruşturmasında kumpas kurduğu ve usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla 13ü tutuklu, biri firari 33 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karacanın, silahlı terör örgütünü yönetme, zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik ve delil uydurarak iftirada bulunma suçlarından toplam 21 yıl 9 aydan 55er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, bir numaralı şüpheli Gülen ile tutuklu şüphelilerden Karaca, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanırken, diğer 31 şüphelinin ise silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan cezalandırılması istendi.

İddianamede, Gülen ve Karacanın, silahlı terör örgütünü yönetme suçundan 15 ile 22 yıl 6 ay, zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilikten 4 yıl 10,5 ay ile 22 yıl ve zincirleme şekilde delil uydurarak iftirada bulunma suçundan da 1 yıl 10,5 ay ile 10 yıl 6 ay olmak üzere toplam 21 yıl 9 ay ile 55er yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede, eski emniyet müdürlerinden Ali Fuat Yılmazerin, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 7 yıl 6 ay ile 15 yıl ve delil uydurarak iftirada bulunma suçundan da 1 yıl 6 ay ile 6 yıl olmak üzere toplam 9 yıl ile 21 yıl, Tufan Ergüderin, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 7 yıl 6 ay ila 15 yıl, zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik suçundan 4 yıl 10,5 ay ila 22 yıl ve zincirleme şekilde delil uydurarak iftirada bulunma suçundan da 1 yıl 10,5 ay ile 10 yıl 6 ay olmak üzere toplam 14 yıl 3 ay ile 47 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istendi.

Yurt Atayün ve Ömer Kösenin de silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 7 yıl 6 ile 15 yıl, zincirleme şekilde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçundan 4 yıl 10,5 ay ile 22 yıl ve zincirleme şekilde delil uydurarak iftirada bulunma suçundan da 1 yıl 10,5 ay ile 10 yıl 6 ay olmak üzere, toplam 14 yıl 3 aydan 47 yıl 6şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Mutlu Ekizoğlunun da silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, şüphelilerden Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçaslan, Kazım Aksoy, Ali Cihan, Mehmet Ali Doğan, Recep Güleç, Mustafa Altunbulak, çetin Öztürk, Rıfat Aslan, Erdem Kısa, Halit Akbulut, Yakup Ergün, Ufuk Yıldırım, Yasin Koyuncu ve Mustafa Uyanıkın da, silahlı terör örgütüne üye olma, zincirleme şekilde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve zincirleme şekilde delil uydurarak iftirada bulunma suçlarından toplam 14 yıl 3 aydan 47 yıl 6şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Erol Demirhan, Hüseyin Nohut, Tolga Güzeltaş, Adem Akpınar, Abdullah Seyyid Ateşçi, Selçuk Ocaktan, Ahmet Öztürk, Talat Burak Karaltı ve Aytekin Ağörenin, silahlı terör örgütüne üye olma ve delil uydurarak iftirada bulunma suçlarından toplam 9 yıl ile 21 yıl arasında değişen oranlarda hapsi istenen iddianamede, benzer suçlardan Ekrem çelikin 9 yıl 4,5 aydan 25 yıl 6 aya ve Bayram Özbekin de 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İDDİANAMEDEN BAŞLIKLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan 398 sayfalık iddianamede söz konusu soruşturmanın, 16 Mayıs 2014te müşteki Mehmet Nuri Turanın, kendisi ve Tahşiyeciler olarak adlandırılan gruba yönelik kapatılan İstanbul CMK Cumhuriyet Başsavcılığı 250. maddesi ile yetkili biriminin 2009da yürüttüğü soruşturmada delillerin uydurulduğu iddiasıyla suç duyurusu üzerine başlatıldığı kaydedildi. Beş bölümden oluşan iddianamede, birinci bölümde müşteki Doğanın ve kanaat önderi olduğu Tahşiye ismiyle adlandırılan gruba ilişkin açıklamalar yer alıyor.

İddianamenin ikinci bölümü, müşteki Doğan ile diğer müştekilere yönelik 2009da yürütülen soruşturmanın özellikle tahkikat aşamasını da içerecek şekilde nasıl başladığı, nasıl devam ettiği ve sonuçlandırıldığı, halihazırda soruşturulanların hukuki durumunun ne olduğuna ilişkin bilgileri içeriyor. Üçüncü bölümde ise bu soruşturmanın konusunu oluşturan iftira, sahtecilik, kişinin hürriyetinden yoksun kılınmasına vücut veren suçlarının nasıl oluştuğu, hangi mağdur ve müştekilere yönelik suçların işlendiği hususuna değinildiği belirtilen iddianamenin, 4. ve 5. bölümünde şüpheli Fetullah Gülenin oluşturduğu yapılanmanın niteliğine ilişkin tespitlere yer verilirken diğer şüphelilerin hangi suçları işlediğine ilişkin değerlendirme yapılıyor.

Kaynak: Sabah

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır