'Dindar gençlik' onay aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan ankete göre 'dindar gençlik' söylemi vatandaştan vizeyi aldı.

Haberler 11.03.2012 - 14:26 Son Güncelleme : 22.03.2024 - 17:20

Andımız ve Gençliğe Hitabenin kaldırılmasına ise vatandaş karşı çıkıyor. 19 Mayıs törenleriyle ilgili düzenleme de vatandaştan onay alamadı. İktidar partisi kurulduğu günden bu tarafa üç araştırma şirketine (Pollmark, Anar ve Denge) düzenli araştırma yaptırıyor. Siyasal ve sosyal konularla ilgili vatandaşların nabzını tutmaya dönük araştırmaların sonuncusunu Denge yaptı. Bu araştırmada vatandaşlara iktidar ile muhalefetin uzun süredir tartıştığı konular da soruldu. Başbakan Erdoğana sunulan araştırma sonuçları kamuoyuna açıklanmayacak.

Radikalin edindiği bilgilere göre, araştırmadan çıkan sonuçlar şöyle:

Hitabeye büyük destek
Başbakan Tayyip Erdoğan, Dindar gençlik istiyorum dedikten sonra yoğun bir tartışma yaşanmıştı. CHP ve MHP liderleri ile medyanın da yoğun ilgi gösterdiği tartışmayla ilgili vatandaşların görüşü de soruldu. Anket sonucunda yüzde 70e yakın bir kitle dindar gençlik söylemine onay verdi. çocukların sabahları okuduğu Türküm, Doğruyum, çalışkanım diye başlayan Andımızın içeriği uzun zamandır tepki çekiyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin çelik de Ayet mi bu? diyerek kaldırılabileceği sinyalini vermişti. Araştırmada az bir farkla da olsa (yüzde 53) halkın Andımızın kaldırılmasına karşı olduğu ortaya çıktı.

Gençliğe Hitabenin kaldırılması da zaman zaman gündeme geliyor. Halkın büyük oranının Gençliğe Hitabenin aynen kalmasını istediği belirlendi. Halkın yüzde 70i Gençliğe Hitabenin kalmasını istiyor.

19 Mayısa devam
Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Mayıs törenlerinin kutlanma şeklini değiştiren bir genelge yayımlamıştı. Buna göre, stadyum kutlaması sadece Ankarada yapılacak. Muhalefet gibi halkın da buna sıcak bakmadığı belli oldu. AK Partinin anketinde yüzde 55lik oran törenlerin kutlama şeklinin değişmesini onaylamadı.

Ana Sayfaya Git