Doğal stüdyoya dönüştü

Doğal güzellikleri, tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerden ilgi gören Bitlis'in Hizan ilçesi, belgesel ve klip çekimlerine de ev sahipliği yapıyor.

Haberler 22.03.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doal güzellikleri ve tarihi dokusuyla her yl binlerce turisti arlayan Bitlisin Hizan ilçesi, belgesel ve klip çekimleri için de gözde mekanlar arasnda yer almaya balad.

Esiz tabiat ve bozulmam yapsyla görenleri hayran brakan Hizan, çileri Bakanlnca yaplan görevlendirmenin ardndan gerçekletirilen tantm hamlesiyle kabuunu krmaya çalyor.

Güvenlik güçlerinin baarl operasyonlaryla huzur ve güvenin hakim olduu ilçe, tarihi ta evleri, yeil bitki örtüsü, kadim tarihinden bugüne ulaan deerleriyle yönetmenlerin de ilgisini çekmeye balad.

Daha önce belediye öncülüünde düzenlenen foto safariyle Türkiyenin ünlü fotorafçlarn arlayan Hizan, imdi de belgesel ve klip çekimlerine ev sahiplii yapyor.

- Hizann güzellikleri belgesel, reklam ve kliplere konu oluyor

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Bülent Hamitolu, özellikle son yllarda güvenlik güçlerinin yürüttüü baarl operasyonlar sonucu kentin huzura kavutuunu söyledi.

Hizann, sonbaharn en güzel yaand ilçelerden biri olduunu vurgulayan Hamitolu, öyle konutu:

Burada fotoraf yarmalar, söyleiler, konserler ve geziler düzenledik. çalmalarmz neticesinde buraya çok fazla misafir gelmeye balad. Fotoraf yarmalaryla buray fotorafçlarn ilgi oda haline getirdik. Ardndan belgesel çekmek isteyenler geldi. Hizann ta evleri ve insanyla ilgili belgeseller çekildi. Bunun yan sra reklam filmi çekenler gelmeye balad. En son ses sanatçlarmz, arklar için klip çekmeye balad. Bu bizi mutlu etti.

- Devlet sanatçs, klip için Hizan tercih etti

Kültür Bakanl Ankara Devlet Türk Halk Müzii Korosu balama sanatçs Arif çelik de u Sevda Denen isimli arksna ilçede klip çektiini dile getirdi.

Daha önce resmi görev için geldii Hizann tabiatna hayran kaldn belirten çelik, u ifadeleri kulland:

Ankaraya gittik ama gönlüm burada kald. Klip fikri olutuktan sonra Bu klip çekilirse Hizanda çekilmeli dedim. Bu hayalde kaldm. Kaymakam Hamitolunun bulunduu bir ortamda bu konu yine gündeme geldi. Klip çekimine destek vereceini söyledi. Son bir bestem vard, onu da burada çalp söyledik.

Ana Sayfaya Git