Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafından bilimsel araştırma ve makale yazımında akademisyenlere yardımcı olabilecek bir yazılım olan EndNote yazılımının etkin kullanımına yönelik eğitim semineri düzenlendi.
BİLİMSEL EĞİTİM SEMİNERİ
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen seminere çok sayıda öğretim elemanı katıldı. EndNote Türkiye Distribütörü Researchsoftware eğitmeni Kadir Diren, EndNote yazılım programının, kişisel bilgi veritabanlarını oluşturarak, bibliyografik bilgileri saklamaya, düzenlemenize, taramaya ve paylaşımına olanak sağlayan ve makale yazım sürecinizde 5 binin üzerinde farklı bibliyografya stili ile atıf, şekil ve referanslarınızı düzenlemeye yardımcı olan özel bir veritabanı olduğunu söyledi.
EndNote’un bir online arama aracı olduğunu belirten Diren, Size tek bir arayüz kullanarak bünyesinde bulunan bağlantı dosyaları yardımıyla bilimsel içeriğe sahip online veritabanları Z39.50 uyumlu kütüphane katalogları ve sitelerde bibliyografya, makale, kitap, dergi, görsel veri vb. arama yapabilme ve bulunan bilgileri kişisel EndNote kütüphanenize aktarma imkanı sunar dedi.
REFERANS VE İMAJ
EndNote’un referans ve imaj veritabanı olduğuna dikkat çeken Diren, Özel kütüphanelerinizde bibliyografik referanslar depolama, yönetme ve arama işlemlerinde uzmandır. Grafik, tablo, şekil ve formül içeriklerini her biri için kendi altyazı ve anahtar kelimeleri ile düzenleyebilirsiniz diye konuştu. EndNote ile makaleler ve bibliyografyalar oluşturup, Cite While You Write özelliği ile Microsoft Word de atıf, şekil ve tablolar dizini oluşturabileceğini kaydeden Diren şöyle devam etti:
Siz makalenize referans, şekil ve tablo eklediğinizde listeleri otomatik olarak oluşturulur ve sunulan 5 binin üzerinde dergi formatında düzenleme imkanı sağlar. Hazır Microsoft Word dergi şablonları ile yayımcılar tarafından istenen makale formatları konusunda da size kolaylık sunacaktır.