Sanayisi, tarımı, turizmi, bakır işletmeciliği ve gastronomi alanındaki gelişmelerle adından söz ettiren Gaziantep, dünyanın birçok ülkesinin çelik kasa ihtiyacını da karşılıyor.
İlki 1943 yılında açılan ve günümüzde sayısı 5e ulaşan çelik kasa üretim atölyelerinde devam eden çalışmalarla haftada 10a yakın kasa üretimi gerçekleştiriliyor.
çıraklık eğitimiyle yetişen ustaların ellerinden çıkan kasalar, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da hem evlerde hem de bankalarda güvenliği sağlıyor.
Firma yöneticisi Yunus Kıratlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedesi tarafından 1943te açılan işletmelerinin Gaziantepte çekil kasa üretiminin temelini oluşturduğunu belirtti.
İşletmelerinin ardından dünya pazarında çelik kasada kentin söz sahibi haline geldiğini anlatan Kıratlı, dünyanın dört bir yanına çelik kasa ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Son yıllarda artan terör olaylarıyla Ortadoğuda yaşanan istikrarsızlıklarını çelik kasa üretimini etkilemesine rağmen ihracatlarının devam ettiğini dile getiren Kıratlı, çinden Rusyaya, İrandan Arnavutluka kadar pek çok ülkeyle çalıştıklarını kaydetti.
- Gaziantep alanda kendisini ispatladı
Bankaların özel kasa ve zırhlı kapılarının üretiminin yapıldığı Gaziantepin alanda kendini tüm dünyaya ispatladığını aktaran Kıratlı, Gaziantepteki ilk işletme dedem Ali Osman Kıratlı tarafından kurulmuş. 1960lı yıllarda ikinci çelik kasa imalathanesi ise kardeşi tarafından kurulmuş. Şu an Gaziantepte 5 çelik kasa imalathanesi bulunuyor. Yalnızca bizim işletmemizde 73 yılda 5 milyon kasa üretimi gerçekleştirerek 30 ülkeye ihracat yapıldı. diye konuştu.
Gaziantepte üretilen kasaların güvenilir, kullanışlı ve şık tasarımlara sahip olduğunu belirten Kıratlı, ürünlerinin dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinden de tam not aldığını vurguladı.
Kıratlı, çalışmaları dolayısıyla 1995te Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirildiklerini sözlerine ekledi.