Eczaneden 400 FETÖ’cü çıktı

SGK, Türkiye genelinde FETÖ ile bağlantılı 400 eczane tespit etti. Bu eczanelerin ilaç provizyon sistemi olarak bilinen Medula şifreleri iptal edildi, ödemeleri donduruldu

Haberler 30.10.2016 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile balantl 400 eczane tespit etti. Bu eczanelerin ilaç provizyon sistemi olan Medulann ekranlar karartld. Edinilen bilgilere göre, SGK eczane sahipleri üzerindeki FETÖ soruturmasn sürdürüyor. lk etapta FETÖ balantl 400 eczane tespit ettiklerini belirten yetkililer, bu saynn artabileceine vurgu yapt.

FRELER PTAL EDLD

FETÖ ile balants tespit edilen ya da incelemeye alnan eczaclarn Medulaya giri için gerekli olan SGK ifreleri de iptal edilmeye baland. Fatura kesmeleri de engellenen eczaclara kurum tarafndan yaplacak ödemeler de donduruluyor.

DEPOYA NCELEME

Yetkililer, Türkiye genelinde yaklak 25 bin eczaneden 24 bininin SGK ile çaltn, incelemelerin devam ettiini, suçu kesinleen eczaclarla ilgili de yasal sürecin balatldn kaydetti. Halen yaklak bin 500 eczanenin incelemeye alnd örenildi. ncelemede FETÖ balantl eczaclarla çalan ilaç depolar da mercek altna alnacak. laç depolarnn eczaclarla yapt para trafii ve hesap hareketleri aratrlacak.

HMMETLER ÖRGÜTE AKTARMILAR

Sektör temsilcilerinin verdii bilgilere göre, örgütün salk Müdürlüü ve Sosyal Güvenlik Kurumundaki elemanlar üzerinden FETÖ ile balantl eczanelere inceleme yaplmadan faturalar kesildi. Örgüte mensup olmayan eczaclara ise FETÖnün bürokrasideki yaplanmas üzerinden çeitli zorluklar çkarld. Faturalar, incelemeye tabii tutulmadan ödenen FETÖ balantl eczaneler bu yolla Pensilvanyaya para transferi yapt. Bu eczanelerden himmet ad altnda alnan paralarn örgüte aktarld, himmet dnda ilaç ve medikal ürünlerin de yurtdna gönderildii iddia ediliyor.

Ana Sayfaya Git