Esnafla buluşma!

Vali ve Belediye Başkan Vekili Güzeloğlu, esnaflarla biraraya gelerek, berber ile kuaförlerin sorunlarını masaya yatırdı.

Haberler 11.10.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan V. Hasan Basri Güzelolu, DESOBun düzenledii, kentte faaliyet yürüten berber ile kuaförlerin sorunlarnn masaya yatrld toplantya katllarak, bir ilki gerçekletirdi. DESOB Konferans Salonunda gerçekleen toplant da DESOB Bakan Alican Ebedinolu, DESOBa bal oda bakan ve üyeleri, Diyarbakr Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanlar Esnaf Odas Bakan ve üyeleri katlm gösterdi.

Güzelolunun esnaf babas olarak bilindiini belirten ve toplantnn açl konumasn yapan Ebedinolu, Güzelolunun Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan vekili olmasndan sonra Esnaf Daire Bakanln kurduunu hatrlatarak, Daire Bakanlnn kentte faaliyet yürüten esnafn sorunlarn çözmeye çaltna dikkat çekti.

Esnafn sorunu bizim sorunumuzdur

Esnafn milletin kendisi ve gerçei olduunu belirterek konumaya balayan Vali ve Belediye Bakanvekili Güzelolu, Millete hizmet eden, milletle her an hemhal olan birlik ve beraberliimizi salayan, huzur ve güvenliin en önemli teminat olan kardelerimiz esnaflarmz. Esnafn yüzü gülüyorsa bilin ki milletin yüzü gülüyordur. Esnaf huzurlu, güvenli ve mutlu bir ekilde akam evine dönüyorsa bilin ki orada iler iyiye gitmektedir. çünkü esnaf sadece kendisi açsndan meseleye bakan deildir. Esnaf sadece kar amaçl i yapan bir iletmeci de deildir. Esnaf bizim geleneimizin, medeniyetimizin kültürümüzüm taycs olarak kendi karn üphesiz ticaretinde düünürken toplumsal yarar da toplumsal denge ve deerleri de düünerek hareket eden bir kiidir. te onun için siftah yapmayan komuya müteri gönderen de esnaftr, paras olmayan gelen müteriye hizmeti verip sonra verirsin diyerek onun eksikliini ona hissettirmeyen de esnaftr, darda, zorda, yolda kalana gönlünü ve sofrasn açan da esnaftr dedi.

Bu kentte ihanet edenle hizmet edenleri ayrmak lazm

Terörün kenttin geliimine ve kalknmasna çok ciddi darbeler vurduunu ifade eden Güzelolu, Silvan Baraj Projesi tam 13 defa terör saldrsna konu edinildi., bu ülkenin deiik yerlerinden gelen 8 tane vatan evlad bu saldrlarda ehit olmu, yüzlerce araç i makinesi yaklmtr. Amaç proje bitip Diyarbakr bereket, kalknma ve gelime ile bulumasn olarak hep geciktirilmitir. Bu baraj yatrmndan altyapya, kente deer katacak bütün yatrmlara kadar ayn çizgide devam ettirilmitir. te en son bu kentte en büyük ihanet Sur olaylarnda hepinizin yaadnz. Diyarbakr, bizzat yaayan esnafm Melik Ahmet Caddesinden Gazi Caddesine kadar 2 yla yakn dükknn, ekmek teknesini, nafakasn kapatm, bütün deerleri, varlklar, yaklm imha edilmi ve alg olarak Diyarbakr kendi zihin kodlarn ihanetleri ile Kurunlu Camisi dhil her eyi yakarak bir olumsuzlua tamtr. Bunlar niye paylayoruz? unun için, bir kere bunlar unutmamak lazm. Bu kentte hyanet edenle bu kente hizmet edenleri ayrmak lazm diye konutu.

Diyarbakr güçlü bir gelecein merkezidir

Esnaflarn kentin kalknmas adna emeklerinin oldukça deerli olduuna vurgu yapan Güzelolu öyle dedi; Biz Diyarbakr artk bu geride braktmz ödetilmi bedellerin sonrasnda çok güçlü bir gelecein ad ve merkezi olarak görüyoruz. Diyarbakr bunu hak ediyor inann ve artk gecikmeye tahammülü olmadn da benim her bir vatandam ifade ediyor.

Diyarbakr marka bir kent

Diyarbakrn marka olan kimliine bakn marka kent yaplacak bir kent deil. Diyarbakr, zaten Diyarbakr bir markadr. Geldiimde ilk deitirdiim cümlelerden biri uydu Efendim Diyarbakr bildiiniz gibi Dounun Parisi. Diyarbakr ehir iken, Diyarbakr medeniyet iken, Diyarbakr kültür iken Paris diye bir yer yoktu. Kendimizi tanmladmz zaman biz esiz ve benzersiz niteliklerimiz ile tanmlayacaz. Bizim kimsenin üzerinden Diyarbakr anlatmaya ihtiyacmz yok.

25 bin kiilik sigortal istihdam salayacaz

Büyükehir Belediyesi bünyesinde Esnaf Daire Bakanln kurduklarn ifade eden Güzelolu, Esnaf Daire Bakanlnn sürekli esnaf ile birlikte olacan söyledi. Güzelolu, Esnaf Daire Bakanl bürokrasiyi, yazmay geçmi dönemde olduu gibi gereksiz zaman kayplarn, israflar ve bizim için zararlar ortadan kaldracak. Adeta esnafn gözü, kula ileyite idare de olacak. Bizim iimiz üretmek, hem devlet olarak, Valiniz olarak, Belediye Bakan olarak yapmam gereken i bu zaten. Diyarbakrda potansiyel var m? çok var, bakn medyaya yansd. Cumartesi günü söyledim. 2 ylda Diyarbakr bünyesinde 25 bin kiilik net sigortal istihdam planlamasn yaptk.

Kentin ciddi turizm potansiyeli var

Turizm alannda kentin oldukça zengin olduuna vurgu yapan Güzelolu, Ylda 1 milyon Eile inanç turizmi getirecek bir kapasitesi var. Dünyann neresinde Peygamberimiz dnda bir peygamber kabrinin ehadeti var? Soruyorum size. Eil 1995 ylnda baraj nedenini ile tanmas söz konusu olan iki peygamberimizin Kuran Kerimde ismi geçen iki Allahn Resulünün mezar açlyor ve bir mucize olarak bedenleri Allahn vaadidir. ehit ve peygamberlerin bedenlerini toprak çürütemez. Bugün yaayan ahitleri ile bugünkü makamlarna tanyor. imdi oradan milli park projesini bitirdik gidip gören var m? Lütfen gidin görün müthi bir alan düzenlemesini bitirip ikinci etabnda pazar günü talimat verdim bir yan ile inanç merkezi dier yanyla corafyasyla, baraj gölü ve çevresi ile çok güzel bir yer. Pazar günü gittim bölgenin bütün ileriden gelen insanlar var. Bir sürü çevre illerden gelenlerin, altyap eksiklii ve benzeri talepleri var onlar karlyoruz. nallah bu ay sonuna kadar altyap desteini vereceiz dedi.

Dicle Nehri ve çevresi cazibe merkezine dönümeli

Dicle Nehri ve çevirisinin cazibe merkezi olmas için çalacaklarn ifade eden Vali ve Belediye Bakanvekili Güzelolu, Üniversite ile demiryolu Köprüsü arasnda Diclenin iki yakasnn reaksiyon düzenlenmesi, yeil alan, Ik ses ve su bütünlemesi. Karlkl geçi köprüleri, on gözlünün çevresinin su gösteriyle her gün, her akam bir cazibe merkezi haline gelmesi. Baz dünya ülkelerinin çok akllca yapt srf ona dönük Turizmin turlarnn yaptnn aynsn tarihin kendisi ve merkezi olan On Gözlü Köprü de sergilenmesi. O iki yakann her boyutuyla kültür, doa ve Kent turizmi ile bir çekim merkezi haline getirilmesi. Dünyann en muhteem En eski en köklü, ehir surlar ve salam yaplar olan Diyarbakr surlarnn sadece o proje ile ilikili olarak klandrlmas. UNESCO miras listesindeki sur, hevsel bahçeleri, Dicle bahçesinin bütünleik entegre proje ile kazandrlmasn hayal edin. Yaknda bunlarn tantmn yapacaz ifadelerini kulland. Konumalarn ardndan esnaf, sorunlarn ve taleplerini dile getirdi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi personeli, esnaflarn sorunlarnn çözümü noktasnda notlar ald. Dile getirilen sorunlarn banda; kayt d iletmeler, nitelikli eleman sorunu, berberlerin ve güzellik merkezlerinin pazar günü mesai yapmas konusu en çok vurgulanan sorunlar oldu.

Ana Sayfaya Git