Fedekar öğretmene oda!

Hastanede tedavi gören babasına refakatçi olduğu için öğrencilerine hastane bahçesinden uzaktan eğitim veren fedekar öğretmen Aydın'a hastene yönetimi "oda tahsis" etti.

Haberler 17.12.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda koronavirüs tedavisi gören babasna refakatçi olduu için örencilerine hastane bahçesinde uzaktan eitim veren matematik öretmeni Mehmet Aydn (35) için hastane yönetimi oda tahsis etti. Derslerinin olduu gün ve saatlerde kendisine tahsis edilen odaya gelerek örencilerine uzaktan eitim veren Aydn, bu sayede dikkatinin dalmadn belirterek, Hem benim için hem de örenciler için güzel oldu. Ben de en azndan sadece derse odaklanm oluyorum dedi.

BABASI TEDAV GÖRÜYOR

Yeniehir ilçesindeki Cumhuriyet Fen Lisesinde matematik öretmeni olan Mehmet Aydnn babas Mehmet Ali Aydn (60), bir süre önce koronavirüse yakaland, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde tedaviye alnd. Bunun üzerine Mehmet Aydn, hastanenin bahçesinde babasnn ihtiyaçlarn gidermek için beklemeye balad. Hastane bahçesinden ihtiyaçlar dnda ayrlmayan Aydn, bu süreçte örencilerini de ihmal etmeyerek yannda getirdii tabletiyle banklarda souk havaya ramen örencilerine uzaktan eitim vermeye balad. Bu durumun örenilmesi üzerine hastane yönetimi devreye girerek, Aydna oda tahsis etti.

ODA SAYESNDE ARTIK DKKATM DAILMIYOR

Mehmet Aydn, derslerinin olduu gün ve saatlerde kendisine tahsis edilen odaya gelerek örencilerine uzaktan eitim vermeye balad. Haftann 3 günü örencilerine hastanede ders verdiini belirten Aydn, kendisine tahsis edilen oda sayesinde artk dikkati dalmadan örencilerine ders verebildiini söyledi. Aydn, derslerinin genelde sabah olduunu ve babasnn kahvaltsn braktktan sonra eve yetiemeyecei için hastane bahçesinde dersleri ilemeye baladn dile getirerek, unlar söyledi:

HASTANE YÖNETM DEVREYE GRD

Hastane yönetimi davet etti. çok nazik ve güzel bir ekilde beni arladlar. Bahekim Yardmcs bana, Dersin olduunda benim odamda derslerini anlatman istiyorum, salk camias neyse eitim camias da odur diyerek, teklifte bulundu. Ben kabul etmedim. Bunun üzerine eitim bölümünde bir oda verebileceklerini söylediler. Ben de teekkür ederek memnuniyetle kabul ettim ve bugün de burada dersimize balam oldum. Hem benim için hem de örenciler için güzel oldu. Ben de en azndan sadece derse odaklanm oluyorum. Darda ders anlattm zaman da çevreden birileri gelebiliyordu. Gelenler, önümdeki tableti kaldrarak, Bu ne diyorlard. Buras olunca en azndan kimse gelmiyor, dikkatim dalmyor, karan olmuyor.

KUTSAL BR MESLEK YÜRÜTÜYOR, ODA HAZIRLAYIP TAHSS ETTK

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekim Yardmcs Doç. Dr. Hakan Akelma da olay duyar duymaz öretmene hemen bir oda tahsis ettiklerini aktararak, Mehmet hocay haberlerde gördükten sonra kendisini çardm. Bu souk havada bu kutsal meslei yürüteceine, hastanede güzel bir ortam hazrlayp ona bir yer tahsis etmeyi düündük. Kendisine eitim birimimizde bir oda tahsis ettik ve orada haftann 3 günü ders vermesini saladk. Babas bizde yatyor, genel durumu çok kötü deil. Annesi yannda refakatçi fakat Mehmet hoca annesi yal olduu için ihtiyaçlarn karlamak için buraya geliyor. Bu yüzden örencilerine ders verme durumu var ve yapmas gerekiyor. Darda k olduu için artlar çok uygun deildi. Biz olay örenir örenmez ayn gün içinde kendisini çarp oda tahsis ettik diye konutu.

Ana Sayfaya Git