FETÖ'den "Öğrencilerle ilgilenmeye devam edin" talimatı

Adıyaman'da FETÖ/PDY'den tutuklu zanlının telefonunda örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması "Falcon" içeriklerinde verilen talimatlar ortaya çıktı Talimatlarda "Öğrencilerle ilgilenmeye devam edin", "Yakalanma durumunda herşeyi inkar edin" gibi mesajların yer aldığı belirlendi

Haberler 04.07.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamanda FETÖ/PDY kapsamnda tutuklu yarglanan örgüt üyesine ait telefonda ifreli mesajlama uygulamas Falcon içeriklerinde üyelere verilen talimatlar ortaya çkt.

Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda 6 Martta örgütün Hijyen Evlerine yaplan operasyonda tutuklanan zanllarn telefon ifreleri çözülmeye baland.

l Emniyet Müdürlüünde kurulan özel ekip tarafndan örgütün il ablas olduu öne sürülen tutuklu sank E.Bnin telefonunda bulunan ifreli mesajlama uygulamas Falcon üzerinden örencilere verilen talimatlar dikkati çekti.

Örgüt üyelerine atlan mesajlarda Örencilerle ilgilenmeye devam edin. Belli hedefler koyun, gerçekleme oranlarn belirleyin eklindeki talimatlarn yan sra mahkemelerdeki kararlara sevinmemeleri istendii kaytlardan çkt.

ÖRENCLERE VERLEN TALMAT

Zanlnn Seher ve Merve kod adlarn kullandn belirleyen özel ekip ayrca haberleme programnda kurulan Ik yolcular adl gruba atlan mesajlar da deifre etti.

Örgüt üyelerinin yakalanmas durumunda her eyi inkar edin talimat veren E.Bnin gruba att bir mesaj ise öyle:

Ablacm hayrl günler. Bu arada Allah muhafaza bamza bir ey gelirse aklnzda olsun kimseyi tanmyorum. Bir ey yapmadm. Kant gösterin. Program ben yüklemedim. Zaten program uzaktan silinir. Adamlarn att malzemeye inanmayalm. Adamlar ciddi yaplanma var deyip çok can yakarlar. Ben yüklemedim derken telefonu gösterin. Var m öyle bir program deyin. çünkü abiler merkezden silince telefon otomatik patlam oluyor.

Ana Sayfaya Git