Fitre 40 lira

Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantıda, bu yıl ramazanın başlangıcından gelecek yıl ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarını 40 lira olarak belirledi.

Haberler 05.03.2022 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Din leri Yüksek Kurulu, bu yl ramazann balangcndan gelecek yl ramazan aynn balangcna kadar olan süre için fitre miktarn 40 lira olarak belirledi.

Din leri Yüksek Kurulu Bakanl, 2022 yl fitre miktarn açklad.

Kurul, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkal bakanlnda yapt toplantda, bu yl ramazann balangcndan gelecek yl ramazan aynn balangcna kadar olan süre için fitre miktarn 40 lira olarak belirledi.

FTRE TUTARI 40 LRA

Din leri Yüksek Kurulu Bakanlnca yaplan açklamada unlar kaydedildi:

Din leri Yüksek Kurulumuzca 2022 yl ramazan aynn balangcndan 2023 yl ramazan aynn balangcna kadar olan süre için fitre miktar, slam dininin temel kaynaklarnda zikredilen deliller ve günümüz artlarnda bir kiinin günlük gda ihtiyacnn ortalamas esas alnarak 40 (krk) lira olarak belirlenmitir. Bununla birlikte her bir mükellef (fitre veren kii) bir günlük kendi gda harcamasna denk düecek mebla ya da daha fazlasn fitre/fidye olarak da verebilir. Bu miktar, nakdi olarak verilebilecei gibi gda gibi maddelerden ayni olarak da verilebilir. Ayrca belirlenen fitre miktar fidye miktardr.

Ana Sayfaya Git