Gülistan intihar mektubu bırakmış

Tunceli'de, sırada kadem basan Diyarbakırlı Gülistan Doku'nun bulunması için arama çalışmaları sürerken, kaldığı yurttaki odasında intihar mektubu bulunduğu bildirildi.

Haberler 15.01.2020 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 10 gün önce kaybolan üniversite örencisi Gülistan Dokunun bulunmas için ekiplerce balatlan arama çalmalar devam ediyor.

Tunceli Cumhuriyet Basavcl kaynaklarndan alnan bilgiye göre, 5 Ocakta kaybolan ve ailesinin 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kaybolduuna ilikin yapt bavuru üzerine aranmasna balanlan Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Gülistan Dokunun kaybolmasna ilikin soruturma sürdürülüyor.

Soruturma çerçevesinde kaybolan Dokunun bulunmas için Uzunçayr Baraj Gölü ve kys ile göle su salayan Dinar Deresi çevresinde ekiplerce arama yaplyor.

Arama çalmalar, l Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoann da aralarnda bulunduu AFAD görevlilerinin yan sra Elaz Emniyet Müdürlüüne bal dalgçlar, jandarma su alt arama kurtarma dalgçlar, Munzur Doa Sporlar ve Arama Kurtarma Dernei (MUDAK) gönüllülerinden oluan 50 kiilik ekip tarafndan yürütülüyor.

Tunceli Valisi Tuncay Sonelin de takip ettii çalmalara Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlklar personeli de kameral su alt robotlar, polis ekipleri de drone ile destek veriyor.

Gülistan Doku, jandarma ve polis dedektör köpeklerinin de katk sunduu çalmalara ramen u ana kadar bulunamad.

- Genç kzn yaamna son verdii üzerinde duruluyor

Dokunun ailesinin, genç kzn kald örenci yurdundaki odasnda bir intihar mektubu bulup savcla teslim ettii, ayrca daha önce de Dokunun intihar ettii deerlendirilen yerde kendisine ait baz notlar, resmi evraklar ve makas bulunduu örenildi.

Güvenlik güçlerinin de savcln koordinesinde intihar ettii üzerinde durulan genç kz bulmak için arama çalmalarn sürdürdüü kaydedildi.

Soruturma kapsamnda genç kzn, annesi bir Türk ile evli olan Rusya vatanda erkek arkada Z.Ann da aralarnda bulunduu baz kiilerin ifadesine bavurulduu belirtildi.

Aile intihar iddialarn yalanlad

Gülistan Dokuya ait intihar mektubu olduu deerlendirilen bir metnin yurttaki odasnda bulunduu ortaya çkt eklindeki haberin doru olmad belirtildi. Dokunun ablas Aygül Doku, intihar mektubu olarak yanstlan mektubun doru olmadn belirterek, Geçen yla dair bir aka notudur. Gülistan dank biri olmasndan kaynakl arkadalar kendisiyle dalga geçtii için kardeim de böyle bir not yazp dolabna asm, eyalar arasnda silik bir ekilde bulundu. Yaplan haber yalandr. tibar edilmemelidir. Bu tür haberler hakknda gereken yerlere bavurularmz olacak. Bu tür haberler aile olarak bizi ypratyor. Kesin ve somut olmayan bilgilerden haberler yazlmasn istemiyoruz. Ayrca aileye teyit edilmeyen her haber için biz de gerekli yerlere bavuracaz dedi.

- Olay

Tuncelide üniversitede okuyan kzlar Gülistan Dokudan haber alamayan ailesi, yaadklar Diyarbakrdan gelerek 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusunda bulunmutu.

Dokunun arkadalaryla görüen, cep telefonu sinyallerini izleyen polis ekipleri, kent genelindeki Kent Güvenlii Yönetim Sistemi (KGYS) kaytlarn da incelemi ancak sonuç elde edilememiti.

Ana Sayfaya Git